Lužnica pored Mareze, a nema vode

Milan Radulović je kazao da je napravljena gozba vodi u čast, kada je, uoči referenduma, česma otvorena
438 pregleda 6 komentar(a)
Lužnica, Foto: Vesko Belojević
Lužnica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.03.2013. 14:59h

Iako se odavno ušlo u 21. vijek, mještani Lužnice, sela udaljenog samo devet kilometara od Podgorice, nemaju vode u kućama.

I pored brojnih predizbornih obećanja, Lužničani imaju samo jednu česmu, postavljenu prije sedam godina uoči referenduma o nezavisnosti, iako su od Mareze udaljeni nepun kilometar.

Česma je trebalo da bude samo prva faza uvođenja vode u domove, ali su silna predizborna obećanja do danas ostala samo mrtvo slovo na papiru.

“Prije nekoliko godina bio je urađen i projekat za uvođenje vode u naše domove, ali nikada nije realizovan, a nama nikada niko nije objasnio zašto ni nakon 13 godina 21. vijeka nemamo vodu. Gradonačelnik (Miomir Mugoša) je prije sedam godina, uoči referenduma, najavljivao da je česma, koju je tada otvorio, samo zamajac vodovoda, a ni danas se ništa nije promijenilo. Čak što više, i ona je često u kvaru”, kazao je Đorđije Radulović.

U Lužnici ima pedesetak kuća i većina stanovnika koristi vodu iz bunara, koja često nije ispravna za piće.

Zbog toga su prinuđeni da idu na česmu koja je udaljena više od pola kilometra od najbližih kuća.

Milan Radulović je kazao da je napravljena gozba vodi u čast, kada je, uoči referenduma, česma otvorena

Nestvarno je, ali tačno - kuće Lužničana nalaze se nepun kilometar od izvorišta na Marezi.

“U selu ima dosta starih ljudi i njima je veoma teško nositi vodu po kilometar do svojih domova, pogotovo tokom nedjelje kada su mladi u Podgorici na poslu”, kazao je Radulović.

Milan Radulović je kazao da je napravljena gozba vodi u čast, kada je, uoči referenduma, česma otvorena. Tvrdi da je Mugoša tada obećao vodu, ali da obećanje nije ispunio.

“Ipak, svi se u selu nadamo da će gradonačelnik ispuniti obećanje i izgraditi vodovod. U selu ima male djece i ne možemo im davati bunarsku vodu za piće”, kazao je Radulović.

Bonus video: