Novo pogoršanje vremena: Male su šanse da u Podgorici sada padne snijeg

U petak će biti znatno hladnije vrijeme, naročito na sjeveru zemlje
232 pregleda 6 komentar(a)
Nikšić, snijeg, Foto: Rade Koprivica
Nikšić, snijeg, Foto: Rade Koprivica
Ažurirano: 11.03.2013. 13:44h

Iako proljeće samo što nije, meteorolozi za sredinu nedjelje najavljuju pad temperature. U četvrtak, tokom drugog dijela dana, u sjevernim, a ponegdje moguće i u centralnim predjelima, kiša će postepeno preći u susnježicu i snijeg, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Meteorolog Dušan Pavićević rekao je "Vijestima" da se u noći između srijede i četvrtka očekuje pojačan južni vjetar, naročito duž obale i ponegdje na sjeveru, a u planinskim predjelima kiša će preći u snijeg.

"Prema trenutno raspoloživom materijalu možemo reći da u četvrtak očekujemo mjestimično obilnije padavine, može doći do električnih pražnjenja i pada temperature naročito u sjevernim predjelima. U planinskim djelovima kiša će preći u susnježicu i snijeg, ali Podgorica i centralni krajevi su, da tako kažem, u povlašćenom položaju kada je riječ o snijegu - male su šanse da u Glavnom gradu sada padne snijeg", rekao je Pavićević.

U petak će biti znatno hladnije vrijeme, naročito na sjeveru zemlje. Meteorolozi prognoziraju da će u petak u južnim predjelima sredinom dana ili poslijepodne prestati kiša, a u sjevernim i centralnim predjelima će padati uglavnom snijeg i susnježica.

U subotu će biti uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Povremeno će duvati umjeren do jak, sredinom nedjelje na udare i olujne jačine, južni i jugoistočni vjetar. U četvrtak poslijepodne ili tokom noći i u petak, očekuje se umjeren do jak, sjeverni i sjeveroistočni vjetar. U četvrtak malo, a u petak znatno hladnije vrijeme, naročito na sjeveru zemlje, navodi se na sajtu Hidrometereološkog zavoda.

Bonus video: