IZ NADBISKUPIJE POZVALI PAPU DA DOĐE U CRNU GORU

Bar: Državni sekretar Svete Stolice održao misu u katedrali Svetog Petra

Ispred vjernika Starog Bara i Nadbiskupije, Filip Jovović je kardinala darivao svojom rukotvorinom, unikatnim drvenim krstom od maslinovog drveta, a državnom sekretaru Vatikana je uručen i filigranski srebrni krst
109 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 30.01.2019. 09:40h

Centralna vjerska svečanost u sklopu višednevne zvanične posjete Crnoj Gori državnog sekretara Svete Stolice, kardinala Pietra Parolinija, održana je danas u Baru. Pred mnogobrojnim vjernicima i zvanicama , na katolički Petrovdan, kardinal Parolini je održao svetu misu u katedrali Svetog Petra apostola na Topolici.

Nadbiskup barski  monsinjor Rok Đonlešaj pozvao je u ime sveštenstva i vjernika Nadbiskupije barske papu Franja da posjeti Crnu Goru. Ispred  vjernika Starog Bara i Nadbiskupije, Filip Jovović je kardinala darivao svojom rukotvorinom, unikatnim drvenim krstom od maslinovog drveta, a državnom sekretaru Vatikana je uručen i filigranski srebrni krst.

Među zvanicma su bili ambasadori Italije, Hrvatske i Kosova, predstavnici Vlade, Mornarice VCG, Opštine Bar, Mitropolije crnogorsko-primorske i Islamske zajednice Bar.

Galerija

Preporučujemo za Vas