Na zimskom festivalu sportske rekreacije učestvovalo 400 ljudi

Sve manifestacije na otvorenom odvijale su se na skijalištu Javorovača, a ski program su činili slalom, paralelslalom i veleslalom
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2013. 12:09h

Rekreativci, njih 400 iz 28 kolektiva iz svih crnogorskih opština učestvovalo je proteklog vikenda zimskom festivalu sportske rekreacije, "Ski fest Durmitor", koji je organizovao Crnogorski savez „Sport za sve“.

Sve manifestacije na otvorenom odvijale su se na skijalištu Javorovača, a ski program su činili slalom, paralelslalom i veleslalom odvojeno za dame i muškarce, kroz tri kategorije.

U slalomu pojedinačno, u kategoriji do 35 godina starosti titule su pripale Nemanji Rakočeviću iz IR Fonda i Marti Vlahović «Promotion». U starosnim grupacijama od 35 do 50 godina prvaci su Miomir Bajčeta iz Rudnika uglja i Đina Kokić "Plesna rekreacija".

Kod muškaraca starijih od 50 godina titula je pripala Milovanu Maksimoviću iz pljevaljskog rudnika. Najbolji u paralel slalomu su Monika Vukotić iz CBCG, Miloš Joksimović iz Rudnika uglja i, ponovo Đina Kokić, Miomir Bajčeta i Milovan Maksimović. U disciplini veleslalom uspjeh iz slaloma ponovila je Marta Vlahović. Titule su pripale i Nemanji Nikoliću iz IR Fonda i Ani Drekalović RTCG ali i po treći put na ovom takmičenju Pljevljacima Miomiru Bajčeti i Milovanu Maksimoviću.

Sveukupni pobjednici skijaških disciplina su do 35 godina Investiciono-razvojni fond- Podgorica, a u kategorijama od 35 do 50 i preko 50 godina Rudnik uglja iz Pljevalja.

Pobjednici u sankanju jednosjedu su Dragana Đurišić, "Poletarac" iz Petrovca i Igor Vučićević ZIB Bar. U dvosjedu, to je par Đedović-Sredović iz Petrovca. Najprecizniji pojedinci u grudvanju bili su Biljana Asanović CGES i Bojan Klikovac RTCG. Ekipno, to su Biljana Sredović i Ivan Asanović, "Poletarac" iz Reževića.

Najljepšu figuru od snijega napravila je ekipa RTCG i našla inspiraciju u danu žena pa je i figura nosila naziv "Osmi mart".

Iz "Plantaža" su najuspješniji fudbaleri i odbojkaši na snijegu. U stonom tenisu to su dame iz KAP-a i muškarci iz firme "Tago". Iz KAP-a su najbolji šahisti, dok su u pikadu najprecizniji bili Marija Đedović kod dama i Elvir Klica kod muškaraca.

Predsjednik nacionalnog saveza „Sport za sve“ Milan Bracanović izrazio je zadovoljstvo takmičenjem koje je i rezultatski i organizaciono veoma uspjelo.

"Kao i ranijih godina odrađena je veoma dobra manifestacija. Mi smo zadovoljni a nadam se i domaćini kod kojih smo imali tradicionalno gostoprimstvo i potrebne uslove. I ovom prilikom, sa veoma velikim brojem učesnika, praktično smo obilježili završetak zimske turističke sezone na crnogorskim skijalištima",kazao je Bracanović.

Podrška rekreacijom

U okolnostima radničkih nezadovoljstava širom Crne Gore, zdravi stilovi života, među njima i rekreacija, način su da se kriza prevaziće ili makar ublaži, smatra Milan Bracanović profesionalno vezan za Kombinat aluminijuma.

"Festival nije znak distance od opravdanih zahtjeva nezadovoljnih radnika. Naprotiv, ispunjavajući rekreativni program mi smo jedinstveno davali podršku radnicima čija su prava i egzistencija ugroženi. Ali treba reći da je makar polovina učesnika festivala o svom trošku boravila na Žabljaku kako ne bi opterećivali sindikalni budžet.

To pokazuje nivo njihovog entuzijazma ali i značaj rekreacije a mi u Savezu takvima pomažemo davanjem određenih pogodnosti, konkretno omogućavanjem otplate njihovih troškova na rate", kazao je Bracanović.

Galerija

Bonus video: