Dan žena u Gintašu obilježen na neobičan način

Reprezentativke Crne Gore u fudbalu pokazale su svoje vještine na prostoru ispred centra, dok su ih iznenađeni prolaznici gledali
149 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2013. 16:22h

Međunarodni dan žena, 8. mart, obilježen je u šoping centru “Mall of Montenegro”, u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore, plesnim i fitnes klubovima.

Reprezentativke Crne Gore u fudbalu pokazale su svoje vještine na prostoru ispred centra, dok su ih iznenađeni prolaznici gledali.

Desetak minuta trajalo je zagrijavanje, a djeca okupljena oko improvizovanog terena cijelo vrijeme su dobacivali fudbalerkama i upoređivali ih sa poznatim asovima.

Njihov trener, pak, upozoravao je igračice da paze na klizavu podlogu, kako se niko ne bi povrijedio.

Zbog kiše, zabava je premještena u centar, pa su fudbalerke, uz navijačke pjesme, driblale, dodavale i pokazale zavidno umijeće s loptom.

Marketing menadžer Mall-a Dobrica Savić istakla je da je cilj osmomartovske akcije da pokažu društveno-odgovorno ponašanje i učine život plemenitijim i ljepšim za građane.

“Željeli smo na drugačiji način da obilježimo Dan žena od uobičajenog u Crnoj Gori. Simboličnom fudbalskom manifestacijom pokazali smo da žene mogu raditi i muški posao”, rekla je Savić.

Nakon ženskog fudbala, dame su gledale i učestvovale u plesu pod motoom “Zaplešite sa nama, za ekonomsku slobodu žene”, a potom je održan i posljednji segment programa – aukcija djela akademskih slikara kojom su se prikupljala sredstva za Sigurnu žensku kuću.

Policajci u Herceg Novom dijelili ruže ženama vozačima

Pripadnici Centra bezbijednosti Herceg Novi su povodom Dana žena dijelili ruže, poklon pakete Tourist guide ženama vozačima.

Umjesto kazni policajci su učesnicama u saobraćaju dijelili poklone.

Akcija ruža organizuje se već nekoliko godina u okviru projekta Policija u zajednici.

Galerija

Bonus video: