Predsjednik Advokatske komore Crne Gore primio delegaciju Engleske i Velsa

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim problemima crnogorske advokature, kao i situaciji u pravosuđu...
126 pregleda 0 komentar(a)
pravo, suđenje, Foto: Shutterstock.com
pravo, suđenje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.03.2013. 15:02h

Predsjednik Advokatske komore Crne Gore Zdravko N. Begović primio je danas delegaciju Advokatske komore Engleske i Velsa, na čijem čelu se nalazila gospođa Julia Bateman, direktor međunarodne sekcije Advokatske komore Engleske i Velsa, zajedno sa gospođom Julie Mamou, savjetnicom za međunarodnu politiku za Evropu i Komonvelt.

"Cilj posjete je bilo upoznavanje i uspostavljanje međusobne saradnje i kolegijalnih odnosa između dvije Komore, pa je tom prilikom dogovoreno zaključivanje Sporazuma o međusobnoj saradnji, između AK Engleske i Velsa i AK Crne Gore, koji će zvanično biti uskoro biti potpisan. Tom prilikom je i dogovorena posjeta Begovića, predsjednika Komore, Advokatskoj komori Engleske i Velsa 01. oktobra ove godine, na dan kada se obilježava Dan advokature Engleske i Velsa.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnim problemima crnogorske advokature, kao i situaciji u pravosuđu, posmatrano iz ugla predstavnika crnogorske Advokatske komore.

Ova posjeta je još jedna potvrda otvorenosti za saradnju sa svim advokatskim asocijacijama, kako u Evropi, tako i u svijetu”, navodi se u saopštenju Advokatske komore.

Bonus video: