Učenica iz Podgorice primljena u prestižnu školu u Oksfordu

"Škola nudi različite mogućnosti, studije, nastavak bavljenja plesom i muzikom i svim onim što me interesuje"
103 pregleda 33 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2013. 09:27h

Učenica devetog razreda OŠ “Branko Božović” Jovana Milošević od septembra će se školovati u Velikoj Britaniji, nakon što je primljena u prestižnu srednju školu “D'Overbroeck's” u Oksfordu.

Talentovana djevojčica kazala je da je zainteresovana za razne oblasti umjetnosti i da je školu izabrala jer joj odgovaraju uslovi i način rada.

Pojasnila je da se testiranje sastojalo od intervjua i “srednje teških” testova iz engleskog i matematike.

Ona smatra da u Crnoj Gori ima dosta talentovanih učenika i skromno kaže da nije jedina koja je dobila priliku da se školuje u inostranstvu.

“Svakako da mi najveću podršku daje porodica i jako sam im zahvalna, jer je riječ o privatnoj školi koja zahtijeva velika finansijska sredstva. Takođe, moram da izrazim veliku zahvalnost profesorici Svetlani Raičković koja me obrazovala u muzičkom smislu, nastavnici Mirjani Vuković od koje sam mnogo naučila i o materiji koju je predavala i o životu i nastavniku matematike Zdravku Gordiću”, istakla je Miloševićeva.

Ona je kazala da se britanski školski program razlikuje od našeg i da će pokušati da otkrije koja oblast umjetnosti joj najviše odgovara.

“Škola nudi različite mogućnosti, studije, nastavak bavljenja plesom i muzikom i svim onim što me interesuje. Ne bih mogla nešto posebno da izdvojim, zanima me muzika, pohađam privatne časove klavira i solo pjevanja kod profesorice Svetlane Raičković, bavim se sportskim plesom, nekada sam išla i na glumu”, rekla je.

U školi ponosni

U školi ističu da je “pravo zadovoljstvo i ponos imati ovakvu učenicu“, jer takva djeca opravdavaju sav napor nastavničkog posla.

“Testiranje za ovu školu bilo je obavezno. Rezultat je odličan, izvanredan nivo znanja, sjajan psihološki profil i ispitivači su zaključili da naša divna učenica ima natprosječne kvalitete. Tome u prilog ide i činjenica da je ona jedina koja je primljena sa Balkana”, saopštili su iz OŠ “Branko Božović”.

Galerija

Bonus video: