Kamp na Koniku: Struju će dobiti oni koji su potpisali ugovor s MUP-om

Ugovor o korišćenju električnih brojila potpisalo je 146 stanovnika kamp naselja na Koniku
70 pregleda 2 komentar(a)
Vrela ribnička, Konik, Foto: Luka Zeković
Vrela ribnička, Konik, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.03.2013. 19:36h

Stanovnicima u podgoričkom kamp naselju Konik I, koji su potpisali ugovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o korišćenju električnih brojila biće omogućeno napajanje strujom, dogovoreno je danas na sastanku u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Na sastanku ministra rada i socijalnog staranja Predraga Boškovića i predstavnika ministarstava unutrašnjih poslova i finansija sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore i UNHCR-a razgovarano je dinamici snabdijevanja električnim napajanjem stambenih kontejnera u kampu.

"Bošković je naglasio da je prioritet Vlade i Ministarstva rada i socijalnog staranja omogućavanje obezbjeđivanja napajanja električnom energijom stanovnika kampa Konik I i na taj način boljeg regulisanja njihove socijalne situacije", kaže se u saopštenju.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije, Ljuban Tmušić, informisao je da će već postavljena električna brojila na svakom kontejneru dobiti atest o ispravnosti do kraja ove sedmice.

"Nakon utvrđivanja ispravnosti brojila, Elektroprivreda Crne Gore zaključiće ugovor o napajanju elekričnom energijom sa pojedinačnim korisnicima domaćinstava.

Potpisivanjem ovog ugovora definisaće se obaveza korisnika o plaćanju utrošene električne energije", navodi se u saopštenju".

Ugovor o korišćenju električnih brojila potpisalo je 146 stanovnika ovog kamp naselja.

Bonus video: