Simović: Dok se partije u Podgorici svađaju ko je veći lopov, sjever propada

Radnici pozvali građane sa sjevera da petominutnim ćutanjem pokažu nezadovoljstvo stanjem u tom zapostavljenom dijelu države
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 19:49h

Petominutnom ćutnjom u prisustvu nekoliko stotina nezadovoljnih radnika i građana danas je ispred zgrade tužilaštava i Privrednog suda u Bijelom Polju, organizovano okupljanje kao podsjećanje na isti datum prošle godine kada je održan do sada najveći protest na sjeveru Crne Gore.

Član organizacionog odbora protesta Vukoman Simović je istakao da je korupcija u porastu, da se građani masovno iseljavaju sa sjevera i da oni koji su izabrali da ih vode nijesu ispunili očekivanja.

On je podsjetio da nijedan od zahtjeva koji su lani upućeni prema Vladi i nadležnim institucijama nije ispunjen.

TV Vijesti, Sead Sadiković

"Svima je jasno da je sjever Crne Gore postao zarobljenik Podgorice i dok se tu prepucavaju sve političke partije, ko je veći lopov, na sjeveru je zavladala glad, uništena privreda, u svim opštinama su računi u blokadi, privatnici su do guše u dugovima, radnicima ukoliko ih uopšte i ima smanjuju se plate, a socijalno ugroženo stanovništvo je na ivici egzistencije", poručio je Simović.

Simović je obavijestio prisutne da će se i u Rožajama 29. marta u 13 časova organizovati protest, dok je za 30. april najavio u Bijelom Polju ponovno okupljanje.

Među okupljenima na današnjem protestu bili su i predstavnici "Gornjeg Ibra" iz Rožaja.

Predstavnik nezadovoljnih radnika iz Rožaja, Fadil Avdić je kazao da je privreda u totalnom kolapsu, da su građani na ivici egzistencije, da se radi o jednoj od najsiromašnijih opština u državi, te da je to jedan od osnovnih razloga da se iskaže nezadovoljstvo takvim statusom.

Sjever traži da ima isti tretman kao Podgorica i primorje

Poručivši da je sjeveru bilo dosta lopova, prevaranata i pljačke preko leđa građana, Simović je u ime okupljenih digao glas za državu Crnu Goru i ravnopravnost sjevera i juga.

Pročitao je i zahtijeve kojima se traži pokretanje sudskih proseca i provjera privatizacije na sjeveru uz akcenat, da se sva nezakonito stečena imovina oduzme i vrati radnicima.

"Da rukovodioci tužilaštava na sjeveru podnesu ostavke jer ničim nijesu doprinjeli da se spriječi pljačka državne imovine"

Galerija

Bonus video: