Podgorička Gimnazija trijumfovala na takmičenju debatera

U pojediničanoj konkurenciji najbolja je bila Ana Vukasović, gimnazijalka iz Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta
0 komentar(a)
Ekipa Gimnazije Slobodan Škerović debata, Foto: Siniša Luković
Ekipa Gimnazije Slobodan Škerović debata, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.03.2013. 15:31h

Prvenstvo Crne Gore u debati za srednjoškolce, koje je proteklog vikenda u Tivtu okupilo stotinak učesnika iz gotovo svih crnogorskih gradova, okončano je pobjedom u finalnoj debati ekipe Gimnazije „Slobodan Škerović” iz Podgorice.

U pojediničanoj konkurenciji najbolja je bila Ana Vukasović, gimnazijalka iz Srednje mješovite škole „Mladost“ iz Tivta.

Vukasovićeva je, sa osvojenih 111 bodova, za jedan poen srušila do sada važeći rekord državnih prvenstava.

Drugo mjesto pripalo je njenoj školskoj drugarici Jeleni Papović, a na treće se plasirao Božo Knežević iz pljevaljske gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Debatni tim podgoričkih gimnazijalaca prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojio je ispred ekipe Gimnazije „Ivan Goran Kovačić“ iz Herceg Novog.

Treći su bili debateri SMŠ „Mladost“ iz Tivta.

Najbolje ekipe dobile su kao nagradu po jednu stipendiju u školi govorništva na Fakultetu za evropske i državne studije u Podgorici, a najuspješniji pojedinci nagrađeni su knjigom o govorništvu, autora prof. dr Radovana Radonjića.

Organizator trodnevnog prvenstva Crne Gore u debati za srednjoškolce bili su Centar za kreativnu komunikaciju “Logos” iz Podgorice, Srednja mješovita škola “Mladost” i Opština Tivat.

Bonus video: