“Kroling” prodao stan Univerziteta CG Stefanu Saviću

Stan Savića nije jedini u vlasništvu UCG koji je danilovgradska firma prodala bez znanja državnog univerziteta, nezvanično saznaju “Vijesti”
448 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 03:14h

Kompanija “Kroling” prodala je stan kvadrature 90 metara u zgradi Unistan 2, preko puta Delta sitija, koji je uknjižen na ime Univerziteta Crne Gore, našem fudbaleru koji igra za italijanski klub Fiorentina, Stefanu Saviću.

U izvještaju nadzornog organa, u koji su “Vijesti” imale uvid, navodi se da je prilikom preuzimanja ključeva za Univerzitet od izvođača radova - firme “Kroling”, konstatovano da ključ u trećem ulazu L3 broj 33 nedostaje.

“Prilikom provjere od strane nadzorne službe i izvođača konstatovano je da je stan useljen i da je vlasnik Stefan Savić. Stan je imenovanom licu prodat od strane 'Krolinga'”, navodi se u izvještaju koji je rektoratu poslala članica nadzornog organa Radmila Koprivica 27. februara.

Stan Savića nije jedini u vlasništvu UCG koji je danilovgradska firma prodala bez znanja državnog univerziteta, nezvanično saznaju “Vijesti”. Isto je urađeno i sa stanom od 109 kvadrata u istoj zgradi. U listu nepokretnosti Uprave za nekretnine, u koji su “Vijesti” imale uvid, stoji da je vlasnik oba stambena prostora UCG.

Iz “Krolinga” tvrde da su stan prodali Milici Savić: Zgrada Unistan 2

U danilovgradskoj firmi imaju drugačije podatke od onih koje posjeduje UCG

Juče nije bilo moguće dobiti potvrdu od Savića da li je on vlasnik stana jer je fudbaler dva puta novinarki “Vijesti” prekidao vezu, nakon čega je i ugasio telefon.

U danilovgradskoj firmi međutim imaju drugačije podatke od onih koje posjeduje UCG.

Izvršni direktor Kosta Barac juče je kazao da su predugovor za taj stan potpisali sa Milicom Savić.

“Da li je ona u rodbinskoj vezi sa našim poznatim fudbalerom ne znam, ne piše joj to u ličnoj karti. Stan od 90 kvadrata prodat je 99.000 eura od čega je ona platila dvije rate, a treća je dogovorena nakon potpisivanja aneksa ugovora sa Univerzitetom kada će nam i zvanično biti predati ti stanovi”, kazao je on sinoć.

Barac je dodao da će “Kroling” o situaciji sa Univerzitetom CG danas informisati javnost, nakon čega će, kako je rekao, “sve biti jasno”.

Sa Univerziteta je prije dvadesetak dana saopšteno da je Krolingu uplaćeno blizu 120.000 eura mimo znanja UCG za stanove koji nijesu u posjedu te firme.

Nakon što je utvrđeno da je bez znanja državnog univerziteta prodat jedan stan u septembru prošle godine nakon poslednje sjednice Upravnog odbora pojavila se informacija da postoji još jedna stambena jedinica prodata na taj način.

Izvještaj nadzorne službe Univerziteta

"Pojavilo se još jedno treće lice van UCG koje je kupilo naše stanove, a bez naše saglasnosti su uplaćene pare izvođaču radova. Smatramo da je time napravljena zloupotreba, jer je neko prodao našu imovinu bez našeg znanja.

To su stanovi u posjedovnom listu UCG i nijesu ušli u obračun između izvođača i investitora, nema nikakvog ni pisanog traga, ni ugovora", kazao je tada predsjednik UO Duško Bjelica.

Upravni odbor ranije je saopštio da smatra da je Kroling preplaćen za radove koje je radio za UCG i najavio da će poseban tim provjeriti sporna plaćanja toj kompaniji.

Od nadzornih organa, koje su činili predstavnici UCG, tražio je dokumentaciju za zgradu Unistan 2 koja je preko puta Delta sitija i zgradu tri fakulteta koje je gradila ta firma.

Galerija

Bonus video: