Nikšićki vatrogasci protestovali ispred Sektora za vanredne situacije

Vatrogasci su jednosatne mirne proteste ispred zgrade opštine Nikšić obustavili 20. februara
207 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2013. 15:09h

Zaposleni u nikšićkoj Službi zaštite i spašavanja danas su se u Podgorici okupili ispred Sektora za vanredne situacije i od nadležnih zatražili pomoć u rješavanju dugogodišnjih problema.

Predsjednik Sindikata Đorđije Marković kazao je da im je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova za Sektor vanrednih situacija, Ljuban Tmušić, obećao da će početi rješavanje ranijih zahtjeva vatrogasaca, koji se odnose na beneficije i dodatak za otežane uslove rada.

„Najavljeno je i donošenje zakona sa podzakonskim aktima o Službi zaštite i spašavanja, što nije jednostavan, ni brz proces, ali smo spremni da čekamo, jer nam je Tmušić svu situaciju korektno i otvoreno predočio“, kazao je on.

Vatrogascima je nikšićka lokalna uprava isplatila traženu novembarsku platu, a do 15.marta, kako su najavili na ranijim mirnim protestima, čekaće isplatu decembarske i januarske zarade.

„Ukoliko nam do tog roka lokalna uprava ne izmiri zarađene plate okupićemo se i odlučiti o daljim potezima“, kazao je Marković.

Vatrogasci su jednosatne mirne proteste ispred zgrade opštine Nikšić obustavili 20. februara, nakon što im je gradska vlast isplatila oktobarsku zaradu.

Galerija

Bonus video: