Dvodnevna promotivna tura preko Sinjavine

"Ovogodišnji maraton je protekao prema planu, bez većih problema i pokazao da je ideja koju smo zacrtali ostvarljiva"
62 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2013. 18:25h

Turistička organizacija Kolašin, uz podršku i u saradnji sa Opštinom Kolašin, NVO Natura, Planinarskim klubom Bjelasica, outdoor klubom Highlander, Crvenim krstom, RDA za Bjelasicu i Komove, Centrom za kulturu, kao i velikim brojem privrednika i entuzijasta iz Kolašina je organizovala i sprovela dvodnevnu promotivnu turu preko planine Sinjavine (Kolašin, Lipovo - Žabljak, Njegovođe)

„Pod nazivom „Drugi ski-maraton Kolašin-Žabljak 2013“. za dvodnevna promotivna tura realizovala u sklopu aktivnosti koje su predviđenje u okviru tekuće zimske turističke sezone i za cilj ima promociju i valorizaciju potencijala olašinske opštine i u pravcu razvoja nordijskog i turnog skijanja, te i na ovaj način daljeg razvoja i usavršavanja turističkog proizvoda –reko je direktor LTO Nikola Medenica.

Članovi planinarskog kluba Bjelasica kao i jedan broj skijaša iz Nikšića i Bara su kao i prije dvije godine napravili pravi podvig i na nordijskim skijama prešli planinu Sinjavinu na pomenutoj relaciji, u dužini od oko 48 km, u toku jednog dana.

U cilju sprovođenja ovog poduhvata obezbijeđena je logistička podrška na motornim sankama sa osobljem za pružanje prve pomoći, snimateljima, fotografima, stručnim licem za mapiranje i GIS-om.

"Ovogodišnji maraton je protekao prema planu, bez većih problema i pokazao da je ideja koju smo zacrtali ostvarljiva, samim tim što smo imali skoro tri puta više skijaša i to ne samo iz Kolašina već iz drugih gradova. Namjera nam je da sledeće godine ostvarimo međunarodno učešće i ako se steknu uslovi da ovaj poduhvat poprimi takmičarski karakter", kazao je Medenica.

Prema njegovim riječima, posebno atraktivan je bio drugi dan ove promotivne ture kada se jedan dio ekipe vratio na motornim sankama preko Sinjavine istom stazom od predhodnog dana. Tom prilikom su zabilježeni mnogobrojni kadrovi ove surove ali nestvarno lijepe planine, koji će u budućnosti služiti u promociji i razvoju turističke ponude tog prostora.

Galerija

Bonus video: