Najmlađi skijaši na Savinom kuku

Trka se odvijala na veoma dobro pripremljenoj stazi, sa tvrdom podlogom koja je omogućila jednake uslove svim akterima
129 pregleda 0 komentar(a)
mladi skijaši, Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
mladi skijaši, Savin kuk, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 02.03.2013. 15:21h

Preko 80 najmlađih alpskih skijaša iz 11 klubova sa prostora Crne Gore i Srbije takmičilo se na Savinom kuku u disciplini slalom na međunarodnom ski kupu "Savin kuk 2013".

Trka se odvijala na veoma dobro pripremljenoj stazi, sa tvrdom podlogom koja je omogućila jednake uslove svim akterima tokom dvije vožnje.

I sve ostalo što predviđaju pravila omogućili su organizatori, Crnogorski skijaški savez i PSD "Durmitor" iz Žabljaka uz, ne samo pokroviteljski doprinos kompanije "MB turist" iz Žabljaka koja je zakupac skijališta za tekuću sezonu.

Po prvi put zvanično su takmičili mališani predškolskog uzrasta pa su na debiju titule pripale Anji Bulatović SK "Bjelogrivac" iz Mojkovca, u konkurenciji "Pahuljica" i njenom klupskom drugu Lazaru Vujisiću kod "Poletaraca".

Ivani Milošević iz SK "Trojeručica" iz Bara i Vasilije Vujović iz nikšićkog "Javorka" najbolji su mlađi a Jelena Vujučić SK "Žabljak" i Jovan Zeljko "Javorak", stariji cicibani.

U kategoriji Djeca i pobjednici su Bojana Milošević "Trojeručica" i Ivan Tomašević "Javorak". Sara Brajković iz "Bjelogrivca" i njen klupski drug Janko Vukadinović, ukupno najuspješniji slalomaš, pobjednici su u konkurenciji Djece II. Predsjednik alpske komisije Skijaškog saveza Crne Gore i tehnički delegat na ovom takmičenju Ivan Popović kaže da je ova trka četvrta po redu u kalendaru saveza kazao je da fantastični uslovi i idealna staza daju mi za pravo da ocijenim da je ovo primjer kako da se napravi uspješna manifestacija koja je je po svemu na nivou mnogo jačih takmičenja u prestižnijim ski centrima.

Na istim terenima u nedjelju će se voziti trka veleslaloma.

Bonus video: