Franović još vaga hoće li biti šef terminala

Ni dvije sedmice nakon isteka odmora ne zna se koje je novo radno mjesto doskorašnjeg čelnika ŽICG
16 komentar(a)
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Zarija Franović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.03.2013. 19:53h

Ni nakon mjesec i po odmora i još dvije sedmice „produžetka“, doskorašnji predsjednik Odbora direktora Željezničke infrastrukture Zarija Franović, još nije odlučio hoće li i dalje da radi u toj kompaniji, što mu omogućava aneks ugovora koji je sredinom prošle godine sam sročio.

Franović je nakon višemjesečnih afera, sumnjivih isplata i potpuno poremećenih odnosa sa najbližim saradnicima smijenjen pred novu godinu. U ŽICG je trebalo da se javi 11. februara po isteku godišnjeg odmora.

Pošto se čitavu sedmicu nije pojavio na poslu nova uprava kompanije, predvođena predsjednikom Odbora direktora Rešadom Nuhodžićem i izvršnim direktorom Milanom Čolakovićem, ponudila mu je rješenje na mjesto šefa carinskog terminala u Baru. Franović to nije prihvatio pa mu je u petak 16. februara upućen zvaničan zahtjev ŽICG da se izjasni prihvata li novo radno mjesto.

„Osam radnih dana je rok da se izjasni prihvata li ponuđeno radno mjesto. Pošto smo dobili povratnicu da je zahtjev uručen 20. od toga dana mu se računa osam radnih dana roka da se odluči prihvata li novo radno mjesto“, kaže Čolaković, dodajući da će nakon toga roka vidjeti šta će ako ne dobiju odgovor od Franovića.

DPS je u međuvremenu pokušala da udomi svog funkcionera, ali je traženje nove funkcije za Franovića naišlo na oštar otpor na nekoliko potencijalnih adresa

DPS je u međuvremenu pokušala da udomi svog funkcionera, ali je traženje nove funkcije za Franovića naišlo na oštar otpor na nekoliko potencijalnih adresa njegovog novog zaposlenja, pa je naređeno da se odugovlači sa odlukom da bi se dobilo na vremenu za pronalaženje nove funkcije za bivšeg poslanika. Dok čeka da mu partija nađe novu udobnu fotelju, Franović uveliko privodi kraju “drugi” godišnji odmor. Prvi je započeo kada je smijenjen.

Franović je sredinom ljeta prošle godine, sluteći smjenu, sročio aneks svog ugovora o radu koji mu u slučaju razrješenja sa pozicije predsjednika Odbora direktora osigurava odgovarajuće radno mjesto u kompaniji. Da bi se zadovoljila forma, potpis na dopunjeni ugovor stavila je Biljana Šofranac, predstavnik investicionih fodnova u Odboru direktora ŽICG. Istovremeno je sebi isplatio oko 5,5 hiljada eura bonusa koji još ne vraća, iako je to zahtjev Vlade.

„Mi smo uputili zvaničan zahtjev da vrati novac, što on do sada nije učinio. Time su iscrpljene naše mogućnosti“, kaže Čolaković, klimajući glavom na konstataciju da sada sve zavisi od volje Franovića.

Bonus video: