Parolin: Uloga Crne Gore može biti u izgradnji mostova i smanjenju tenzija u svijetu

Brajović je kazao da kvalitet suživota predstavlja jednu u nizu pravih vrijednosti kojima je Crna Gora posvećena tradicionalno i kontinuirano
2 komentar(a)
Pjetro Parolin, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Pjetro Parolin, Ivan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 28.06.2018. 12:57h

Crna Gora primjer je države koja njeguje raznolikost nacija, vjera, kultura i smatra ih svojim bogatstvom, ocijenjeno je u razgovoru predsjednika Skupštine Ivana Brajovića sa državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom.

Parolin je saopštio da Sveta Stolica želi da podrži dorinos Crne Gore u stvaranju društva u kojem se raznolikosti poštuju, a manjine prirodno integrišu u zajednicu.

"Uloga Crne Gore može biti i u izgradnji mostova i smanjenju tenzija koje postoje u svijetu", kazao je Parolin, saopšteno je iz parlamenta.

Brajović je kazao da kvalitet suživota predstavlja jednu u nizu pravih vrijednosti kojima je Crna Gora posvećena tradicionalno i kontinuirano.

On je rekao da posjetu visokog gosta vidi kao svojevrsno priznanje toj posvećenosti i naglasio važnost imenovanja rezidentnog predstavnika Svete Stolice koje je planirano i najavljeno.

"Bilo je riječi i o ulozi Skupštine i usvajanju zakona kao važnog segmenta u razvoju društva", kaže se u saopštenju.

Na sastanku su u delegaciji Skupštine bili poslanici Miodrag Radunović, Luiđ Škrelja i Ervin Ibrahimović.

Bonus video: