Borderi okupirali Vučje: Sve spremno za početak ski festivala

Parking i ulaz za posjetioce besplatni su, a iz Nikšića će prema Vučju saobraćati više autobusa počev od 9 sati svakog dana. Karta do Vučja košta euro u jednom pravcu
2 komentar(a)
Vučje, Foto: Vucje.me
Vučje, Foto: Vucje.me
Ažurirano: 28.02.2013. 13:57h

Na Vučju, skijalištu nedaleko od Nikšića, sve je spremno za početak Snowboard Extreme Session, drugog međunarodnog takmičenja u snoubordu.

Najbolji borderi sa Kopaonika, Durmitora, Bjelašnice, Jahorine, kao iz desetak crnogorskih gradova od danas su na Vučju. Do danas je prijavljeno preko 60 bordera, u svim kategorijama, na najbolja 44 u petak prolaze kvalifikacije, da bi od subote učestvovali u trkama i skokovima u olimpijskim disciplinama snowboard cross i big air, a svi zajedno u nadmetanju za glavnu nagradu, ukupnog pobjednika kupa Plava vučica.

Organizator je i ove godine, pored brojnih sponzora i novčanih nagrada od 2.000 eura, obezbijedio i brojne robne nagrade, u saradnji sa globalnom kompanijom Intersport.

"Naša kompanija je lider, jedna od vodećih u svijetu kada je u pitanju saradnja na ovako značajnim događajima. Bili smo tu i prošle godine, na pilot projektu, koji ni blizu nije bio predstavljen javnosti na ovakav način. Međutim, sve smo dobro isprobali i uvjerili sa da su trke vrhunske i da na pravom mjestu ulažemo u marketing. Svemu ovome treba dodati da je zbog 5 DJ žurki, promocija brojnih brandova i posebno koncerta Who See, interesovanje ogromno i prema procjenama organizatora, očaekuje sa od petka do nedjelje na Vučju bude preko 10.000 ljudi", kazao je Željko Krsmanović iz Intersporta.

Za izradu snowboard parka na Vučju je oblikovano više od 8 hiljada tona snijega. Napravljena je staza za kros od 1,7 kilometara, sa više skokova i atraktivnih piunktova. Instalirane su tri skakaonice za big air, u tri veličine, na kojima, uz akrobacije, borderi lete i do 40 metara! Napravlejn je i gelender, prepreka visine preko mater, preko koje će klizati.

Na ski centru danas su postavljene tri bine, kao i desetak šatora i štandova, dok je ozvučenje i rasvjetu angažovan PG Sound.

Organizatori podsjećaju da su parking i ulaz za posjetioce besplatni, te da će iz Nikšića prema Vučju saobraćati više autobusa počev od 9 sati svakog dana. Karta do Vučja košta jedan euro u jednom pravcu.

Događaj će obezbjeđivati policija i redari, a zabranjen je unos hrane i pića.

Detaljan program događaj objavljen je na www.vucje.me.

Bonus video: