Gvozdenović: Saradnjom sa privrednom komorom SAD do olakšica investitorima

Dogovoreno je i formiranje radnog tima koji će pratiti realizaciju prioritetnih aktivnosti u budućem periodu
5 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, privredna komora, Foto: Gov.me
Branimir Gvozdenović, privredna komora, Foto: Gov.me
Ažurirano: 27.02.2013. 14:18h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović saopštio je da će zajedničkom saradnjom sa Američkom privrednom komorom raditi na smanjenju procedura, rokova i troškova sa kojim se susrijeću investitori, ali i da će posebnu pažnju posvetiti razvoju podsticajnih programa i ujednačenosti procedura na lokalnom i državnom nivou.

Na sastanku Gvozdenović je razgovarao sa predsjednicom i izvršnim direktorom Američke privredne komore Svetlanom Vuksanović i Edinom Seferovićem o unaprijeđenju ambijenta postojećih kompanija u Crnoj Gori u cilju povećanja konkurentnosti naše destinacije i stvaranju uslova za dolazak novih investitora.

Kako je saopšteno iz Ministarstva razgovarano je i o poštovanju svjetskih standarda i konkurentosti u dijelu investicija, ali i o jačanju komunikacije sa SAD u saradnji sa Američkom ambasadom u Crnoj Gori.

Dogovoreno je i formiranje radnog tima koji će pratiti realizaciju prioritetnih aktivnosti u budućem periodu u cilju ubrzavanja tih procesa i stvaranja konkurentnih uslova za dalji razvoj tržišta.

Bonus video: