Pozitivna: Službena vozila da nose crvene tablice

"Pozitivna se zalaže za otvaranje, građanima dostupne, baze podataka o vozilima, njihovim korisnicima, i ukupnim mjesečnim troškovima vezanim za ovaj segment"
55 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2013. 14:32h

Pozitivna Crna Gora prodložiće da sva vozila Vlade i opštinskih službi u Crnoj Gori imaju crvene tablice kako bi bila uočljivija pa bi javnost upozoravala na zloupotrebe.

"Kada građani uoče vozilo sa ovakvim registarskim oznakama ispred šoping centra vikendom, ljeti na plažnom parkingu, zimi u ski centru, u svatovskoj koloni, znaće da je riječ o zloupotrebi vozila u privatne svrhe", rekao je član Pozitivne, Zarija Milić.

On je predložio i otvaranje specijalne telefonske linije za prijavu nesavjesnog korištenja vozila kojih, kako je naveo, ima preko dvije hiljade, "ako računamo i ona koja su u upotrebi opštinskih službi".

"Pozitivna se zalaže za otvaranje, građanima dostupne, baze podataka o vozilima, njihovim korisnicima, i ukupnim mjesečnim troškovima vezanim za ovaj segment", saopštio je Milić.

Prema njegovom mišljenju, kada bi službeni automobili van radnog vremena bili na službenom parkingu, državna kasa bila bi punija, »a poreski obveznici, znali bi da se naš novac ne troši bahato kroz brojne auspuhe ovih vozila«.

"Racionalizacija ovih troškova omogućila bi značajne uštede. Pozitivna se protivi "skupoj državi" i neracionalnoj upotrebi resursa koja nas je na dosadašnji način vođenja “savjesne i društveno odgovorne“ politike dovela na rub ekonomskog ambisa", kazao je Milić.

Bonus video: