Jedan od podgoričkih hotela umjesto Doma za stare

"Mnogo razmišljamo oko toga, zato što je to najstarija populacija, koja je zdravstveno najvulnerabilnija", rekao je Mugoša
1 komentar(a)
Predrag Bošković, Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Predrag Bošković, Miomir Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.02.2013. 16:11h

Glavni grad će, nakon neuspjelih planova da izgradi Dom za stare, možda u skorije vrijeme za tu namjenu koristiti neki od hotela u Podgorici.

Planovima grada i Ministarstva je predviđeno rješenje problema stanovništva u kampu na Koniku

"Novi" dom bi, kako je saopštio gradonačelnik Miomir Mugoša, imao manji broj smještajnih jedinica, ali bi "zadovoljio sve standarde". Ranijim planovima grada bilo je predviđeno da se dom, u koji bi trebalo uložiti devet miliona eura, gradi u Donjoj Gorici.

"Mnogo razmišljamo oko toga, zato što je to najstarija populacija, koja je zdravstveno najvulnerabilnija. Korisnici tih usluga imaju dosta zdravstvenih problema... Testiraćemo i drugo rješenje, kako bi grad mogao da svojim učešćem obezbijedi tu mogućnost", kazao je Mugoša na sastanku sa ministrom rada i socijalnog staranja Predragom Boškovićem.

Mugoša je istakao da gradska uprava planira da obezbijedi novac za otvaranje ženskog paviljona u okviru Ustanove za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori.

Bošković je najavio da bi grad i Ministarstvo do kraja godine zajednički mogli završiti projekat Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, koji nedostaje Podgorici.

Planovima grada i Ministarstva je, kako je rekao Bošković, predviđeno rješenje problema stanovništva u kampu na Koniku, pa će se, ukoliko bude mogućnosti, dio izbjeglica vratiti u svoje domove na Kosovu.

Bonus video: