Ivanović povrijedila privatnost Ljumović

Agencija za zaštitu ličnih podataka je pokrenula proceduru kako bi utvrdila da li je Ivanović prekršila zakon kada je iznijela podatke o zdravstvenom stanju bivše direktorice CKB
63 pregleda 7 komentar(a)
Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Đurđina Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2013. 12:06h

Specijalna tužiteljka za organizovani kriminal i korupciju Đurđina Ivanović prekršila je Zakon o zaštiti ličnih podataka kada je na Televiziji Crne Gore iznijela zdravstvene podatke osumnjičene Milke Ljumović, zaključila je Agencija za zaštitu podataka i slobodan pristup informacijama.

Savjet Agencije je na sjednici ocijenio da je tužiteljka saopštila mnogo više podataka o zdravlju Ljumovićeve, nego što je ona prethodno navela u izjavi agenicji MINA koja je dostavljena tužilaštvu.

To je "Vijestima" saopštio član Savjeta Radenko Lacmanović, navodeći da će protiv specijalne tužiteljke biti pokrenut prekršajni postupak.

Agencija za zaštitu ličnih podataka je pokrenula proceduru kako bi utvrdila da li je Ivanović prekršila zakon kada je na javnom servisu iznijela podatke o zdravstvenom stanju bivše direktorice Crnogorske komercijalne banke, koja je pod istragom zbog navodnih zloupotreba.

Kontrolori Agencije su nakon sprovedenog nadzopra i saslušanja Đurđine Ivanović najprije smatrali da je tužiteljka postupala po propisima.

To su obrazložili tvrdnjom da je Ljumović u mailu, koji je poslala iz Italije gdje je bila na liječenju u trenutku pokretanja istrage, potvrdila da je bolesna.

Međutim, bivša direktorica CKB je u izjašnjenju Agenciji navela da nije dala saglasnost tužiteljki da saopšti medijima od čega ona boluje.

Bonus video: