Kadrovske rotacije u Upravi policije: Veljovićevi dolaze

Iz policije je “Vijestima” saopšteno da kadrovske rotacije neće zaobići i one na nižim hijerarhijskim pozicijama
557 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2013. 09:50h

Dosadašnji rukovodilac Odsjeka za posebne provjere Dejan Bašanović, smijenjen je juče sa te funkcije, a na njegovo mjesto postavljen je Nikola Rogošić, koji je godinama radio u tom sektoru kriminalističke policije.

To je ujedno i obilježilo prvi radni dan vršioca direktora Uprave policije Slavka Stojanovića.

Smjena Bašanovića sa te pozicije znači, kako je “Vijestima” rečeno u policiji, da novi šef želi odmah da preuzme kormilo na ključnoj kriminalističkoj poziciji, gdje se sprovode mjere tajnog nadzora, ali i gdje je baza svih obavještajnih podataka.

Bašanović je to mjesto pokrio kada je na čelo UP došao sada bivši šef policije Božidar Vuksanović.

U Odjeljenju za Posebne provjere prikupljaju se kriminalističko-obavještajni podaci, koji se obrađuju, analiziraju i kasnije šalju drugim strukturama u UP.

Ide sa funkcije: Bašanović

U tom odjeljenju realizuje se dio mjera tajnog nadzora - prisluškivanje, a oni su dužni i za razmjenu obavještajnih podataka sa drugim organima državne uprave.

Stojanović je odlučio da vrati i nekadašnje ljude od povjerenja bivšeg direktora UP Veselina Veljovića, pa je za šefa kabineta postavio nekadašnje rješenje - Petra Krstajića.

Krstajić je potvrdio “Vijestima” da je ponovo imenovan za šefa kabineta direktora policije.

Na čelo tima za odnose s javnošću, Stojanović je vratio Tamaru Popović, koja je tu funkciju obavljala i za vrijeme Veljovića.

Popović je sinoć potvrdila tu vijest.

Naredne sedmice u policiji očekuje se novi talas promjena - upućeni licitiraju da na funkcijama neće ostati ni šef Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Predrag Šuković, kao ni pomoćnik direktora za kriminalistiku Vojislav Marković.

Iz policije je “Vijestima” saopšteno da kadrovske rotacije neće zaobići i one na nižim hijerarhijskim pozicijama, a prvi na udaru vjerovatno će biti šef podgoričke policije Petar Šestović.

Galerija

Bonus video: