Leševi životinja na kućnom pragu

Zbog straha od zaraze mještani predlažu da se uredi plac za odlaganje smeća u tom dijelu grada, postave kontejneri ili izmjesti deponija
7 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2013. 19:29h

Stanovnici Ulice Koste Racina na Koniku pozvali su juče nadležne da izmjeste deponiju iz naselja, upozorivši da se gomile smeća i životinjskih leševa nalaze na nepunih deset metara od njihovih domova.

Zbog straha od zaraze mještani predlažu da se uredi plac za odlaganje smeća u tom dijelu grada, postave kontejneri ili izmjesti deponija.

Veliko smetlište nalazi se bukvalno ispred kuće Ermina Žabelija, koji tvrdi da nije rijetkost da se životinjski leševi raspadaju na deponiji, a da je ranije njegova komšinica pronašla i dječji fetus...

On je kazao da smeće tu bacaju svi iz naselja i da od smrada ljeti ne otvaraju prozore.

"Radnici "Čistoće" počiste deponiju, ali kako ima samo jedan veliki kontejner, gomila smeća se ne smanjuje. Stvorilo se blato oko kontejnera, tako da bez čizama nije moguće prići. Zato komšije ostavljaju smeće oko kontejnera", pojasnio je Žabelija.

Reporteri "Vijesti" vidjeli su juče djecu kako donose smeće na deponiju, a druga su šetala ulicom dok se sa smetlišta širio smrad crkotina...

Portparolka "Čistoće" Senada Mulešković poručila je, međutim, stanovnicima da moraju da ispoštuju proceduru, ako žele da im uklone smeće sa kućnog praga.

"Poznato nam je što se dešava u tom dijelu grada. Moraju ispoštovati proceduru i preko svoje Mjesne zajednice pismeno zatražiti i predložiti rješenje problema. Mi ćemo se rado odazvati i u skladu sa propisima i mogućnostima pomoći da se riješi problem sa deponijom", rekla je Mulešković.

Umica Barišić tvrdi da deponije ne bi bilo da ima više kontejnera i da je mjesto za odlaganje smeća ograđeno i betonirano.

"Do jedinog kontejnera ne može da se priđe od blata", kazala je Barišić.

Januz Ajvazi istakao da radnici "Čistoće" očiste smeče, ali da se već za dva dana napravi deponija.

Velika sramota za grad

Radonja Manojlović u tom kraju živi više od tri decenije i tvrdi da u posljednje vrijeme vlada komunalni haos.

"Nije mjesto deponiji usred naselja, između 10-15 kuća, a ima i dosta djece koja se lako mogu zaraziti. Smatram da je treba izmjesti u nenaseljeni dio naselja", rekao je Manojlović "Vijestima".

Stojka Šljivančanin smatra da je deponija velika sramota za grad i žali se na veliki smrad.

Ramadan Dika tvrdi da tu živi četiri decenije i da ranije nije bilo deponije.

"Ljudi iz cijelog kraja, a tu ima oko 300 kuća, donose smeće. Ne možemo se svađati sa komšijama, jer nije problem do njih, nego nema kontejnera", kazao je Dika.

Galerija

Bonus video: