Slavko Stojanović v.d. direktora Uprave policije

Stojanović je bio savjetnik Božidara Vuksanovića ali i dugogodišnji pomoćnik i savjetnik Veselina Veljovića
234 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slavko Stojanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.02.2013. 15:08h

Dugodišnji savjetnik Slavko Stojanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Takva odluka je donijeta na sjednici Vlade, a to je saopšteno nakon što je na sjednici poništen konkurs za direktora UP.

Na javni konkurs, koji je sedmicama sve više ličio na farsu, su se prijavili dugogodišnji funkcioner policije Zoran Ulama, bivši šef tajne policije Vladan Joković, Radivoje Merdović i Radoš Radenović.

Stojanović je bio savjetnik Božidara Vuksanovića ali i dugogodišnji pomoćnik i savjetnik Veselina Veljovića, a njegovo postavljanje na mjesto V.D. direktora u bezbjednosnim krugovima označen je kao pobjeda struje, koju u DPS-u zagovara potpredsjednik Vlade Duško Marković.

Na dan zaključenja javnog konkursa prijavu za mjesto direktora UP poslao je aktualni direktor Uprave carina Vladan Joković, zbog čega je on odmah proglašen za favorita u trci za direktora javne policije.

Međutim, kako su odmicali dani bilo je jasno da je Joković nepoželjan u diplomatskim krugovima ali i drugoj struji unutar vladajuće koalicije, zbog čega njegova kandidatura nije prihvaćena od strane ministra Raška Konjevića.

Odluka ministra trebalo je da bude donijeta na prošlonedjeljnoj sjednici Vlade, ali je izostala zbog čega se odmah znalo da će konkurs biti poništen.

Danima se vjerovalo da će na čelu UP kao V.D. i dalje biti Vuksanović, ali je na današnjoj Vladi saopšteno novo ime pa je Stojanović, koji je pred penzijom, imenovan za novog V.D. direktora policije.

Stojanović je cijeli radni vijek proveo u policiji, a završio je srednju policijsku školu u Kamenici, Višu kriminalističku u Zemunu, a kasnije fakultet bezbjednosti u Skoplju. Obavljao je brojne policijske poslove od pripavnika, pozornika, saobraćajca, vođe smjene a kasnije i druge starješinske pozicije u uniformisanom sastavu UP.

Dolaskom Veljovića na mjesto prvog šefa UP, on je postavljen za njegovog pomoćnika za Sektor policije opšte nadležnosti, a kasnije i za savjetnika. To mjesto je obavljao i tokom jednogodišnje ere Vuksanovića.

Bonus video: