Škola za mlade talente: Učiće osnove fizike, hemije, biologije

U saopštenju Prone navodi se da su polaznici mladi talenti iz Crne Gore, koji će imati priliku da upoznaju osnove naučnoistraživačkog rada
3 komentar(a)
Gimnazija, Foto: Luka Zeković
Gimnazija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2013. 20:00h

Zimska škola za mlade talente, u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke (Prona), biće održana od sjutra do 24. februara u Istraživačkoj stanici Lovćen na Ivanovim Koritima.

U saopštenju Prone navodi se da su polaznici mladi talenti iz Crne Gore, koji će imati priliku da upoznaju osnove naučnoistraživačkog rada, u oblasti fizike, matematike, energetike i elektronike, biologije i hemije.

"Polaznici će dobiti teme za istraživanje, koje će, uz savjete i pomoć mentora, obraditi i tako proći sve korake istraživačkog procesa upoznavanje teme, pregled literature, formiranje i testiranje pretpostavki, osmišljavanje i izvođenje eksperimenta, definisanje novih pojmova, donošenja zaključaka, i konačno pisanje i prezentacije rada", objašnjeno je u saopštenju.

Projekat Istraživačka stanica Lovćen, kako se dodaje, nastao je iz potrebe za značajnijim poboljšanjem nivoa naučne pismenosti učenika i stvaranja društvene svijesti koja bi podsticala kreativniji i inovativniji pristup u obrazovanju, posebno kod prirodnih nauka.

"Jedan od ciljeva projekta je podizanje motivacije mladih talenata da se aktivnije posvete izučavanju fundamentalnih nauka i budu konkurentniji vršnjacima u svijetu", kaže se u saopštenju te fondacije.

Navodi se i da je donator Istraživačke stanice Lovćen 2013 Vladina komisija za raspodjelu dijela sredstava od igara na sreću, a prijatelji ministarstva nauke i prosvjete i sporta i CIS UCG.

Bonus video: