Uspješna i četvrta transplatacija: Majka dala bubreg sinu

Operacija je započela u osam sati, a završena je oko podneva. I primalac i davalac su odlično podnijeli hirurški zahvat
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 15:07h

Danas je uspješno obavljena i četvrta transplantacija bubrega u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) kod pacijenta iz Podgorice, starog 29 godina, koji je dobio bubreg od svoje majke (1962).

"Transplantacioni tim Kliničko–bolnički centar (KBC) Zagreb i KCCG izuzetno su zadovoljni kako je cijeli tok operacije, tj. transplantacije bubrega protekao. Bubreg je promokrio odmah nakon transplantacije", navodi se u saopštenju KCCG.

Operacija je započela u osam sati, a završena je oko podneva. I primalac i davalac su odlično podnijeli hirurški zahvat. Nakon završetka operacije pacijenti su smješteni u Centralnu jedinicu intenzivnog liječenja i pod 24-časovnim su monitoringom nefrologa, anesteziologa i urologa.

Još jedno uspješno presađivanje: Boris bubreg dao bratu Darku >>>

"Zadovoljni smo što su sve četri do sada obavljene transplantacije bubrega u KCCG protekle izuzetno dobro. To je rezultat izuzetno dobre preoperativne pripreme i davalaca i primalaca", navodi se u saopštenju, te dodaje da se i pacijenti koji su juče operisani takođe osjećaju dobro bez ikakvih komplikacija.

Bonus video: