Pozitivna: Zapošljavaju se samo članovi DPS-a

Abazović je povodom Svjetskog Dana socijalne pravde ocijenio da je Crna Gora zemlja paradoksa u kojoj opada zaposlenost
54 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 14:05h

Svjetski dan socijalne pravde pao je u sjenku afere Snimak, a crnogorska javnost konačno je saznala da samo članovi Demokratske partije socijalista(DPS) imaju mogućnost da se zaposle i primaju socijalnu pomoć, ocijenjeno je iz Pozitivne Crne Gore.U svijetu se 20. februar obilježava kao Svjetski dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva i stvaranju jednakih šansi za sve. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je utvrdila ovaj datum 2007. godine.

Poslanik Pozitivne Crne Gore Dritan Abazović, ocijenio je povodom Svjetskog Dana socijalne pravde, da je Crna Gora zemlja paradoksa u kojoj opada zaposlenost, raste broj javnih funkcionera, a priliku za zaposlenje imaju samo članovi DPS-a.

"Crnogorska javnost je konačno saznala da se nažalost samo članovi DPS-a imaju mogućnost da primaju socijalnu pomoć i da se zaposle“, rekao je Abazović na konferenciji za novinare.On je podsjetio da je prema podacima iz 2011. godine svako deseto dijete siromašno od kojih je većina mlađe od pet godina.Abazović je rekao socijalnu pomoć koristi više od 51 hiljadu garđana, a da oko 64 hiljade prima manje od prosječne penzije koja je 279 EUR "Zaposlenost opada. Zabrinjava nepovoljna struktra zaposlenih“, upozorio je Abazović.Prema njegovim riječima 2010. godine evidentirano je 2.892 javna funkcionera, 2011. bilo ih 3,075, a 31. januara 3.519.Generalni sekretar Pozitivne Mladen Bojanić, rekao je da su poslanici odbili dva zakona koja je Pozitivna predložila, a tiču se socijalne pravde.„Pozitivna je povodom Dana socijalne pravde simbolično htjela da se u Skupštini usvoje dva zakona koji direktno utiču na smanjenje socijalne nepravde, međutim o tim zakonima se nije ni razgovaralo danas“, kazao Bojanić.

Upitan da prokomentariše reakciju Državnog tužioca na aferu „Snimak“, Bojanić je kazao da su „bitna djela, a ne izjave“.„Državni tužilac je rekla da u izjavama nema elemenata krivičnog djela. Mislim da su bitna djela, a ne izjave pojedinih funkcionera“, kazao je on.Bojanić je rekao da će vrlo brzo biti sastanak opozicionih stranaka gdje će odlučiti koja će biti zajednička reakcija na aferu.

Galerija

Bonus video: