Zlatna plaketa fotoreporteru "Vijesti" Luki Zekoviću

Na Beta foto konkursu, jednom od najpoznatijih u regiji, Zeković je laureat specijalne nagrade
2 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2013. 14:46h

U okviru tradicionalnog foto-konkursa “Mont press photo”, Mediteranski centar fotografije (MCP) iz Bara odlučio je da ovogodišnju Zlatnu plaketu za doprinos razvoju crnogorske novinske fotografije dodijeli Luki Zekoviću, fotoreporteru “Vijesti”.

Zeković živi i radi u Nikšiću, fotografijom je počeo da se bavi početkom devedesetih godina prošlog vijeka, a profesionalno 2002. kada je angažovan u dnevnom listu “Pobjeda” kao fotoreporter nikšićkog dopisništva. Nakon dvije godine prešao je u “Vijesti” u kojima radi i danas.

Učesnik je brojnih konkursa za novinsku fotografiju, a na deset konkursa “Mont Press Photo” za izbor najbolje fotografije profesionalnih fotoreportera sa crnogorskih prostora, dva puta je dobijao prvu, jednom drugu i jednom treću nagradu. Na Beta foto konkursu, jednom od najpoznatijih u regiji, laureat je specijalne nagrade, a imao je i nekoliko zapaženih samostalnih i grupnih izložbi.

Foto: Luka Zeković

"Odluka žirija bila je jednoglasna i konačna, nagrada će Zekoviću biti uručena po tradiciji početkom marta na prigodnoj svečanosti u Baru", objavio je juče Anto Baković ispred MCP.

Žiri je inače radio u sastavu Željko Šapurić, lanjski laureat “Mont Press photo”, Ćazim Petović ex foto-urednik “Barskih novuina” i Baković ispred organizatora konkursa.

Foto: Luka Zeković

Utemeljen 2001. kao foto-konkurs profesionalnih novinskih fotografa, “Mont press photo” prvi put je Zlatnu plaketu dodijelio lani Šapuriću, fotoreporteru DAN-a i Ristu Božoviću, fotoreporteru Asošijetid presa iz Podgorice.

Foto: Luka Zeković

Galerija

Bonus video: