MANS: Znaćemo kako je Đukanović podigao kredit

Juče je počela primjena novog Zakona o slobodnom pristupu informacijama
0 komentar(a)
Milo Đukanović, novogodišnji prijem, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, novogodišnji prijem, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.02.2013. 08:29h

Ukoliko se odredbe novog Zakona o slobodnom pristupu informacijama, koji od juče počinje da sa primjenom, budu pravilno primjenjivale, crnogorska javnost bi prvi put mogla da dođe do podataka na koji način i pod kojim uslovima je premijer Milo Đukanović podigao višemilionski kredit, što se godinama krije od građana, rekao je Radovan Terzić iz MANS-a.

Dodao je i da bi javnost takođe mogla da sazna i kako je Taksin Šinavatra dobio crnogorsko državljanstvo, kako su poslovale KAP, Željezara, EPCG i ostale institucije i preduzeća čije je poslovanje netransparentno, a koje i te kako utiče na živote svih građana.

"Sredstva dodijeljena iz javnih prihoda, po bilo kom osnovu, se više neće moći sakrivati od javnosti, pod uslovom da institucije zaista ispoštuju odredbe novog zakona... Velika je nepoznanica da li će Agencija za zaštitu ličnih podataka imati prvenstveno političke volje, a onda i kapaciteta, da na pravi način osigura nesmetanu primjenu ovog zakona, što će se svakako vidjeti već tokom prvog mjeseca njegove primjene”, rekao je Terzić.

Bonus video: