Barani traže da ulica u kojoj su ubijeni, dobije ime braće Gojačanin

"Očekujemo još mnogo više potpisa, u utorak i srijedu nastavićemo akciju volonterski po ulicama i lokalima"
117 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 20:40h

Za samo dva sata u Baru je večeras prikupljeno 2.000 potpisa za peticiju kojom će od lokalnih vlasti biti zatraženo da ulica u kojoj su prošlog petka ubijeni braća Gojačanin, dobije njihovo ime.

Aktivisti okupljeni oko kreatorki Fejsbuk stranice "Svi smo mi Ljubomir i Dejan Gojačanin“ Jovane Stevanović i Nine Glavanović, prikupljali su potpise od građana koji su od 18 sati strpljivo čekali u dugim redovima sa obje strane platoa Robne kuće „Izbor“.

"Očekujemo još mnogo više potpisa, u utorak i srijedu nastavićemo akciju volonterski po ulicama i lokalima, jer smo dozvolu za ovakav način prikupljanja imali samo za večeras.

Oduševljeni smo odzivom građana, dirnuti što je dolazilo mnogo mladih koji, iako još nemaju ličnu kartu, žele da podrže akciju. Formiraćemo odmah elektronsku bazu podataka da ne bi bilo dupliranja potpisa. Inače, među prvima koji su dali podršku svojim potpisima bili su članovi porodice Gojačanin", rekla je za "Vijesti“ Stevanović.

Hiljade ljudi u tišini upalilo svijeće za braću Gojačanin >>>

Ona je dodala da će uz pomoć pravnika sve formalnosti u vezi sa procesuiranjem peticije biti okončane u narednih dva-tri dana, kako bi još ove nedjelje peticija bila i zvanično proslijeđena Opštini Bar.

Pošta tragično ugašenim životima Ljubomira i Dejana odata je danas i u gimnaziji "Niko Rolović", gdje je treći čas u svim odjeljenjima bio posvećen razgovorima profesora sa đacima o istinskim vrijednostima u životu.

Galerija

Bonus video: