Posebna tablica za taksi u Budvi

Lokalna uprava riješila da stane na put nelegalnim prevoznicima na području metropole turizma
81 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2013. 13:30h

Haosu na ulicama i velikom broju nelegalnih taksista u Budvi, kao jednom od najvećih problema tokom minulih ljetnjih sezona, trebalo bi napokon da se stane na put.

Novom odlukom o organizaciji i načinu obavljanja auto-taksi prevoza, Opština Budva odlučila je da sva legalna taksi-vozila moraju imati jedinstvenu registarsku tablicu.

Tom odlukom, koju je sačinio opštinski Sekretarijat za gradsku infrastrukturu, na čelu sa Nikolom Divanovićem, predviđena je besplatna preregistracija svih taksi-vozila, koja će dobiti autentičnu registarsku tablicu sa oznakom BD–TX.

To se odnosi, kako je pojašnjeno, na one koji od Opštine budu dobili licencu za obavljanje taksi-prevoza.

Opština je preuzela troškove preregistracije, tako da su već naručene nove tablice.

Budva je sigurno grad sa najvećim brojem taksi-vozila po glavi stanovnika - na njenim ulicama je minulih godina, u špicu ljeta, bilo gotovo 800 automobila koji se bave tom djelatnošću, od kojih su dvije trećine bili “divlji”.

Uprkos inspekcijskim akcijama i jakoj kontroli policije, broj divljih taksista se iz godine u godinu povećavao, pa je revolt legalnih prevoznika bivao sve veći, kao i pritužbe građana zbog haosa koji na ulicama stvara toliki broj taksi vozila.

Opština je minule godine izdala ukupno 370 izvoda iz licenci.

Opširnije u štampanom izdanju...

Galerija

Bonus video: