U konfliktu interesa 210 vladinih funkcionera

“Od državnih funkcionera koji krše zakon, najbrojniji su javni funkcioneri koje bira, imenuje, postavlja ili daje saglasnost Vlada 152"
3 komentar(a)
Slobodan Leković, Foto: Vesko Belojević
Slobodan Leković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.02.2013. 08:33h

Tokom 2012. donijeto je 649 odluka da su javni funkcioneri prekršili zakon o sprečavanju sukoba interesa ili su bili u konfliktu interesa, od čega 210 državnih funkcionera.

To je pokazala Analiza o radu Komisije za sprečavanje sukoba intersa, na čijem je čelu Slobodan Leković.

U saopštenju Komisije se navodi da se najčešće krši zakon tako što funkcioneri ne dostavljaju imovinske kartone ili daju nepotpune i netačne podatke, krše obavezu nespojivosti funkcija pa su i dalje su članovi pojedinih upravnih odbora, ili su u konfliktu interesa i nesavjesno vrše funkcije.

“Od državnih funkcionera koji krše zakon, najbrojniji su javni funkcioneri koje bira, imenuje, postavlja ili daje saglasnost Vlada 152, a zatim javni funkcioneri koje bira, postavlja ili imenuje Skupština Crne Gore 24, one koje postavlja predsjednik Crne Gore 9, sudije 12, poslanici 5, tužioci 5 i članovi Vlade 3", navodi se u saopštenju.

Od lokalnih javnih funkcionera 439, najviše je bilo odluka da krše zakon u opštinama Herceg Novi, Ulcinj, Budva, a zatim Pljevlja, Podgorica, Nikšić, Cetinje, Kotor.

Bonus video: