Klizište odnijelo pješačku stazu u Petrovcu

Direktor gradskog “Vodovoda” Milenko Medigović kazao je da je šteta ogromna i da se procjenjuje na gotovo sto hiljada eura
8 komentar(a)
klizište, Petrovac, Foto: Vuk Lajović
klizište, Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 15.02.2013. 19:09h

Veliko klizište, izazvano ukopavanjem temelja prvog solitera u Petrovcu, preksinoć je bukvalno odnijelo pješačku stazu u centru grada, te pokidao glavnu vodovodnu i kanalizacionu cijev.

Više desetina kubika zemlje i kamena survalo se u 20 metara duboku iskopanu rupu, noseći sa sobom pješačku stazu do Doma zdravlja, što je izazvalo pucanje, a potom i kidanje vodovodne cijevi, zbog čega je dio grada ostao bez vode.

Iz pokidane kanalizacione cijevi počela je da izlazi kanalizacija, a o velikoj havariji odmah je alarmirana tehnička služba Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija”, koja je odmah izašla na lice mjesta.

Izgradnja jedanaestospratnog solitera u centru grada, pored hotela „Palas“, započela je prije dva i po mjeseca, kada su investitori, podgoričke kompanije „Z e t a g r a d n j a“ i „Ljetopisautomotive“, započele obimne građevinske radove.

Direktor gradskog “Vodovoda” Milenko Medigović kazao je da je šteta ogromna i da se procjenjuje na gotovo sto hiljada eura, te da je o cijelom slučaju upoznao Komunalnu policiju.

„Inspekcijske službe će morati da izvrše uviđaj, kako bi se utvrdilo kako je došlo do klizišta i šta ga je izazvalo. Sada smo prinuđeni da izmještamo kanalizacione i vodovodne cijevi, što je dodatna investicija“, kazao je Medigović.

Direktor gradskog “Vodovoda” Milenko Medigović kazao je da je šteta ogromna i da se procjenjuje na gotovo sto hiljada eura

On je istakao da je klizište oštetilo i vodovodnu i kanalizacionu cijev, te da su ekipe na terenu, kako bi se sanirala velika havarija.

„Očekujemo da će u večernjim satima grad dobiti vodu. Što se tiče kanalizacione cijevi, moraćemo vršiti određena izmještanja. Postojeću cijev ćemo morati da izmjestimo na drugu lokaciju, kako bismo je u narednom periodu mogli koristiti privremeno. Nakon toga vratićemo sve u prvobitno stanje. Ovo će biti značajni troškovi za naše preduzeće”, istakao je Medigović.

Nakon što, osim opštinske Komunalne policije, na lice mjesta izađe i Republička građevinska inspekcija, tačno će se znati kako je izazvano klizište, a time i tačna adresa na koju će “Vod ovod” dostaviti troškove saniranja velike havarije.

Bonus video: