Amfilohije: Gej-paraderstvo sije demonska sila

"Postoji opasnost da se junaštvo pretvori u europoklonstvo, a da se čojstvo pretvori i preobrazi u gej-paraderstvo", rekao je Amfilohije
60 pregleda 91 komentar(a)
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 15.02.2013. 18:04h

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ocijenio je da postoji opasnost da se junaštvo pretvori u europoklonstvo, a da se čojstvo preobrazi u gej-paraderstvo, saopštila je Svetigora pres.

"Kao što su se Jevreji, dok se Mojsije na Sinaju sretao sa Bogom, klanjali zlatnom teletu, tako je i u ovo naše vrijeme"

Tokom liturgije u crkvi na Medunu kod Podgorice i pomena vojvodi Marku Miljanovu, koji je umro na 15. februara 1901. godine, Amfilohije je kazao da se Crna Gora “kroz vjekove trudila da na sjemenu koje je posijao Sveti Sava bude nosilac dvojedne vrline junaštva i čojstva – do naših vremena”.

“Nažalost, u ovo naše vrijeme postoji opasnost da se junaštvo pretvori u europoklonstvo, a da se čojstvo pretvori i preobrazi u gej-paraderstvo. To je građenje Vavilonske kule, stvaranje zlatnoga teleta.

Kao što su se Jevreji, dok se Mojsije na Sinaju sretao sa Bogom, klanjali zlatnom teletu, tako je i u ovo naše vrijeme, pa i u Crnoj Gori, novo zlatno tele – europoklonstvo na pomolu, da mu se služi, da mu se svi klanjaju, da mu prinose kad i svoju dušu i svoje biće”, rekao je Amfilohije.

Dodaje se da je mitropolit SPC u Crnoj Gori naglasio da “gej-paraderstvo, kao unutarnji poremećaj ljudske prirode, kao odricanje od dostojanstva radi koga je Bog stvorio čovjeka, jeste upravo ono što polako, ali očevidno jasno sije demonska sila po dušama miliona ljudi širom Evrope i svijeta”.

“I počinje da zamjenjuje istinsko i pravo čojstvo i ljudsko dostojanstvo i ovdje u Njegoševoj i Marka Miljanova Crnoj Gori. Bez obzira na to šta mi savremenici činimo i radimo, jednom za svagda to dvojedno načelo istinskog čovječnog postojanja na zemlji, koje je propovijedao i svojim životom posvjedočio vojvoda Marko Miljanov, ostaje jedini putokaz svakom pokoljenju, pa i ovom našem koje se pomućene savjesti i uma, našlo da se umjesto Bogu, klanja novim zlatnim teladima, novim idolima, koji nijesu ništa drugo do prastari idoli koji samo mijenjaju svoje haljine”, rekao je Amfilohije.

Bonus video: