Oprez na sjeveru zbog poledice

Put Rožaje-Kula prohodan je za putnička i kombi vozila, dok se od Jasenovog polja ka Plužinama saobraća naizmjenično, uz pratnju snjegočistača
0 komentar(a)
saobraćaj, Foto: Savo Prelević
saobraćaj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2013. 07:43h

Na jugu i centralnim predjelima Crne Gore putevi su suvi, dok je na sjeveru zbog niskih jutarnjuh temperatiura mogaća poledica, saopšteno je iz Auto-moto saveza crne Gore (AMSCG).

Na putu Šavnik - Žabljak nije dozvoljeno kretanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Put Rožaje-Kula prohodan je za putnička i kombi vozila, dok se od Jasenovog polja ka Plužinama saobraća naizmjenično, uz pratnju snjegočistača.

Zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Iz AMSCG je saopšteno da su putevi na jugu i centralnim predjelima mokri i klizavi a da na putevima na sjeveru ima snijega, zbog čega se savjetuje pažljivija vožnja.

U toku je rekonstrukcija tunela Tivran, na magistralnom putu M-2 Ribarevina-Berane, zbog čega će se saobraćati u skladu sa privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na magistralnom putu Kotor-Lepetani zbog izgradnje kanalizacionog sistema Muo-Prčanj-Stoliv do završetka radova saobraćaj je u prekidu i preusmjeren na put preko Tivta.

Na magistralnom putu M-2 Petrovac-Podgorica zbog sanacija klizišta zabranjen je saobraćaj teška teretna vozila, odnosno šlepere i kamione sa prikolicom. Teška teretna vozila mogu koristiti alternativne puteve Podgorica-Cetinje-Budva i put kroz tunel Sozina.

Na dionici Šćepan Polje-Plužine, kod tunela 50, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Saobraćaj za sve vrste vozila zatvoren je na starom putu za Danilovgrad, od skretanja za Malo brdo do skretanja za Rogame, zbog radova.

Bonus video: