EU Info bus krenuo sa Cetinja

Riječ je o programu koji, u saradnji sa Fondacijom "Fridrih Ebert" i Nevladinom organizacijom "Natura", a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, realizuje CGO
79 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 20:11h

Projekat "EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji", koji treba da promoviše proces evropskih integracija, zvanično je danas "krenuo" iz crnogorske prijestonice sa Dvorskog trga.

Riječ je o programu koji, u saradnji sa Fondacijom "Fridrih Ebert" i Nevladinom organizacijom "Natura", a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, realizuje Centar za građansko obrazovanje.

Tokom manifestacije na Cetinju, gradonačelnik Aleksandar Bogdanović, okupljenim građanima, poručio je kako startovanje karavana baš sa Cetinja nosi i svojevrsnu simboliku.

"Promovišući temeljne ideje na kojima počiva Evropska unija, a ujedno i naši evropski ciljevi, ovaj karavan, koji je danas na Cetinju, već narednih dana naći će se i u drugim crnogorskim gradovima. Otud, program "Info bus – na putu ka Evropskoj uniji", ne samo da će uticati širenje evropskih poruka, već će, na svojevrstan način, povezati naše gradove i njihove stanovnike" kazao je Bogdanović.

Šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič, takođe je naglasio da mu je drago što su baš na Cetinju i što ovom događaju prisustvuju brojni mladi ljudi, koji će u budućnosti osjetiti benefite od članstva u Evropskoj uniji.

"Proces informisanja tokom procesa evropskih integracija ima izuzetan značaj, jer sve strukture društva treba da se upoznaju sa promjenama koje jednoj državi donosi samo članstvo – istakao je on. Prisutne građane pozdravila je i izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević, koja je govorila o najbitnijim momentima vezanim za projekat "EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji".

Tokom manifestacije "EU info bus – na putu ka Evropskoj uniji", na glavnom gradskom trgu bili su postavljeni štandovi, na kojima su zainteresovani građani bili u prilici da dobiju sve informacije vezane za proces evropskih integracija. U okviru događaja, upriličen je muzički program, a mahom mlađi posjetioci učestvovali su i u nagradnom kvizu.

Galerija

Bonus video: