U Novom obilježen Dan državnosti Srbije

Jovićević je istakla da je Konzulat koji će uskoro obilježiti dvije godine rada, izgradio dobre odnose sa institucijama lokalne samouprave i sa predstavnicima državnih institucija
126 pregleda 2 komentar(a)
Dan državnosti Srbije, Herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Dan državnosti Srbije, Herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.02.2013. 14:42h

Generalni Konzulat u Herceg Novom obilježio Dan državnosti Srbije Herceg Novi, 14. Februar 2013.

Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom danas je priredio prijem kojim je obilježen 15. Februar - Dan državnosti Srbije. Na prijemu su bili predstavnici bokeških opština, SPC, privrednoj i javnog života Boke i Budve. Konzulka Marina Jovićević podsjetila je da je 15. februara 1804. godine u šumadijskom mjestu Orašac započela borba za konačno oslobodjenje Srbije od Turaka, a 31 godinu kasnije donsen je i prvi ustav „koji je u Evropi tog vremena slovio za jedan od najliberarnijih i najmodernijih – njime su postavljeni temelji moderne srpske države“.

Jovićević je istakla da je Konzulat koji će uskoro obilježiti dvije godine rada, izgradio dobre odnose sa institucijama lokalne samouprave i sa predstavnicima državnih institucija na području koje pokriva Konzulat.

Pružili su i brojne konzularne usluge državljanima i pravnim licima Republike Srbije, a bili su i na usluzi i turistima iz Srbije koji u velikom broju ljetuju u Boki i Budvi. „Vjerujem da je dosadašnji angažman Generalnog Konzulata u Herceg Novom na najbolji način doprinjeo razvijajanju bilateralnih odnosa Srbije i Crne Gore, za koje smo uvjereni da će i dalje jačati na dobrobit gradjana obje zemlje“, zaključila je Jovićević.

Generalni Konzulat Republike Srbije uskoro će iz Njegoševe ulice u centru Herceg Novog biti preseljen u nove prostorije na trgu Belavista.

Bonus video: