Lavina kod tunela Ivica

Izvor "Vijesti" iz Šavnika kaže da su lavine na tom pravcu počele padati od mosta koji je od tunela udaljen blizu jednog kilometra
216 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2013. 12:40h

Ogromne količine snijega i drugog materijala koje su sa strmina Ivice sletjele na magistralni put Žabljak-Šavnik danas su bile predmet rada putara i njihovog nastojanja da stvore uslove za odvijanje saobraćaja.

Brojna mehanizacija "Crnagoraputa" u srijedu je cijeli dan čistila pravac preko Jezerske površi.

Krajem dana uspjeli su u tom poslu ali im se na južnom portalu tunela, iznad šavničkog sela Grabovica ispriječila ogromna lavina koja je gotovo u potpunosti zatrpala galeriju ispred portala.

Dok se ne magistrala ne osposobi za saobraćaj u unutrašnjost države putuje se kanjonom Tare prema Mojkovcu

Izvor "Vijesti" iz Šavnika kaže da su lavine na tom pravcu počele padati od mosta koji je od tunela udaljen blizu jednog kilometra.

Do podneva su uspjeli proći cijelu spornu relaciju u jednom pravcu ali ne i stvoriti uslove za odvijanje saobraćaja. Mehanizacija nastavlja sa čišćenjem kako bi osposobili i drugu traku i stvorili uslove za saobraćanje vozila.

Dok se ne magistrala ne osposobi za saobraćaj u unutrašnjost države putuje se kanjonom Tare prema Mojkovcu.

Ti pravcem kao i putem prema Pljevljima putuje se bezbjedno.

Aktivnosti u Grabovici u drugi plan su potisnule čišćenje puta prema skijalištu Savin kuk koje zbog neprohodnosti za vozila ni danas nije radilo.

Izuzev Pašinog polja i Okruglice, gdje su srušena stabla oštetila dalekovod, ostala sela u žabljačkoj opštini od srijede imaju struju.

Bonus video: