Gvozdenović: Biće novih projekata za rješavanje stambenih potreba

"Projekat 1000 plus stanova dao je izuzetne efekte i blizu 500 porodica je za kratko vrijeme riješilo svoje stambene potrebe"
4 komentar(a)
1000 + stanovi, Foto: Luka Zeković
1000 + stanovi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.02.2013. 13:33h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović najavio je da će projekat 1000 plus stanova ili neki slični projekti sa drugim nazivima biti predmet posebnog interesovanja tog resora, jer za rješavanje problema socijalnog stanovanja postoji velika potreba.

On je na konferenciji o legalizaciji neformalnih naselja u Crnoj Gori kazao da je pitanje socijalnog stanovanja izraženo u Crnoj Gori i da su popis i Strategija stanovanja ukazali na potrebu posebnog tretmana tog problema.

Gvozdenović je istakao da je upravo iz tog razloga pripremljen novi Zakon o socijalnom stanovanju koji će Vlada analizirati u narednih mjesec dana, a nakon toga i poslanici u Skupštini.

U okviru zakona, kako je istakao, postoji nekoliko modelitata koji su vezani za realizaciju projekata koji se tiču socijalnog stanovanja.

"Projekat 1000 plus stanova dao je izuzetne efekte i blizu 500 porodica je za kratko vrijeme riješilo svoje stambene potrebe i projekat je pozitivno ocijenjen od Banke Savjeta Evrope. Nastavićemo razgovor nakon donošenja zakona ne samo oko tog projekta već i oko drugih projekata i smatramo da dobro uspostavljenu saradnju sa tom bankom treba iskoristiti", kazao je on.

Bonus video: