Smeta i kad legalno šegaju...

“Komšije i ja smo više puta upozoravali Radonjića i svaki put nam je obećavao da će to da skloni"
359 pregleda 12 komentar(a)
Zlatica, stovarište, Foto: Zoran Đurić
Zlatica, stovarište, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 12.02.2013. 21:18h

Mještani Zlatice tvrde da skoro dvije godine ne mogu da žive od nesnosne buke motornih šega i prašine koja dolazi sa imanja njihovog komšije Vuksana Radonjića.

Radonjić na imanju, uz put prema Kolašinu, šega drva. Tvrdi da je riječ o registrovanom stovarištu drva za ogrijev.

Njegov prvi komšija Đuro Ivanović, međutim, tvrdi da nije jedini kome smeta cika motornih šega i ogromna prašina.

“Komšije i ja smo više puta upozoravali Radonjića i svaki put nam je obećavao da će to da skloni. Bili smo prinuđeni da se obratimo Komunalnoj policiji i Inspekciji za zaštitu životne sredine. Najviše nam smeta buka, a čim ima vjetra, svu pilotinu mi unosi pravo pred kuću”, kazao je Ivanović.

Radonjić pak tvrdi da stovarište, na kojem su reporteri “Vijesti” vidjeli stotine kubika drveta i radnike koji su oko podne počeli da šegaju, radi legalno.

”Dolazile su razne inspekcije, ali imam sve potrebne dozvole jer radim legalan posao već dugo godina i zapošljavam 70 ljudi. Upoznat sam sa žalbama komšija, zato sam i pokušao da prilagodim radno vrijeme. Što se tiče buke - sve je u zakonskim granicama”, kazao je Radonjić.

Radonjić tvrdi da poštuje propisano radno vrijeme, a Ivanović i Petrović, međutim, da radnici šegaju cijeli dan, a ponekad i noću

Ivanoviću i njegovim komšijama Zoranu Petroviću i Mišku Dabetiću iz Komunalne policije je odgovoreno da je Ekološka inspekcija utvrdila da na pomenutom imanju posluje DOO “'Tr udbenik” i da se bavi proizvodnjom rezane građe i obradom drveta, i da se radovi izvode od 8 do 15 časova.

Radonjić tvrdi da poštuje propisano radno vrijeme, a Ivanović i Petrović, međutim, da radnici šegaju cijeli dan, a ponekad i noću.

”Skoro dvije godine slušam zvuk motorne testere po čitav dan, bez obzira je li vikend, radni dan, državni praznici... Nemam ništa protiv čovjeka, neka radi, ali neka premjesti mašine odavde i neće biti problema. Zaista je velika buka i sumnjam da je iznad dozvoljene jačine za gradski prostor ”, rekao je Petrović.

Ekološka inspekcija je u dopisu navela da je za buku nadležna Komunalna policija, ali da Glavni grad nije napravio akustično zoniranje i da zato nije moguće izvršiti kontrolu buke.

Bonus video: