Od planirane zgrade na Cvijetinom brijegu ostala samo rupa

Rupa je iskopana još u maju 2010. godine, a investitori "Lipa" i "Mikulić" ostali su bez građevinske dozvole u novembru prošle godine
93 pregleda 2 komentar(a)
Rupa, Cvijetin brijeg, Foto: Haris Šabotić
Rupa, Cvijetin brijeg, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 12.02.2013. 17:25h

Pored OŠ "21. maj" na Cvijetinom brijegu još prošle godine trebalo je da bude završena zgrada, ali gradnja još nije ni počela, pa iskopana ogromna rupa predstavlja opasnost za mještane, pogotovo djecu.

Rupa je iskopana još u maju 2010. godine, a investitori "Lipa" i "Mikulić" ostali su bez građevinske dozvole u novembru prošle godine.

Vlasnik "Lipe" Milorad Vujović kazao je "Vijestima" da Glavni grad neće da mu produži građevinsku dozvolu.

Vujović je istakao da je uložio žalbu na stopiranje radova, pojasnivši da je kasnio sa izgradnjom zbog imovinsko-pravnih sporova sa komšijama.

"Prije dvije i po godine, kada se gradila škola '21. maj', iskopali smo rupu, doveli smo struju, vodu i kanalizaciju, ali su radovi stopirani... Nakon što nam je istekla građevinska dozvola, tražili smo da nam je produže, tako da ne znamo hoćemo li uopšte završavati započete radove", kazao je Vujović.

Iz Glavnog grada nijesu odgovorili zašto su investitori ostali bez dozvole i da li će dobiti novu, kao ni na optužbe Vujovića na račun ažurnosti nadležnih.

Dok Vujović ne riješi problem sa Glavnim gradom, mještanima preostaje da strahuju za bezbjednost jer, iako ograđena, rupa predstavlja potencijalnu opasnost.

Sagovnica "Vijesti" koja živi u blizini kazala je da je investitor postavio zaštitnu ogradu, koju je vjetar stalno nosio.

Ona je ispričala da je tek nakon insistiranja roditelja djece koja pohađaju školu "21. maj" postavljena ograda od armature.

"Zbog iskopane rupe, strah nas je od kiša, vjetra i zemljotresa, kao prošle godine kada nam nije bilo svejedno", kazala je.

Na tabli na gradilištu piše da su radovi počeli 22. maja 2010. godine, a da je završetak radova planiran do 22. maja 2012.

Krivična prijava zbog prevare

Vujović tvrdi da trpi gubitke zbog neažurnosti Glavnog grada, iako je platio 970.000 eura za komunalije.

"Glavni grad nije napravio prilazni put, kanalizaciju, vodu i struju. Glavni grad me je prevario na Zabjelu, zbog čega sam podnio krivičnu prijavu. Uzmu pare od mene za komunalno opremanje, pa od mojih para prave kružne tokove, ali izgleda da je to normalno u ovoj državi", rekao je Vujović.

Riječ je o zgradi kod stovarišta "Đurović", o čemu su "Vijesti" ranije pisale.

Bonus video: