Poslanici i poslanice plešu protiv nasilja nad ženama

Plesom na podgoričkom Trgu republike u četvrtak u 14 časova Crna Gora pridružiće se globalnoj akciji
5 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2013. 13:36h

Poslanice i poslanici Skupštine Crne Gore pridružiće se globalnoj kampanji „Jedna milijarda ustaje“ protiv nasilja nad ženama, plesom „Protestuj, pleši, ustani“ i u srijedu, 13. februara 2013.godine, u 15 časova plesaće u skupštinskom holu. Kako je saopšteno nakon toga će biti održana konferencija za medije.

"Poslanice/ci, kao i zaposleni/e u Službi Skupštine, simbolički će se, plešući uz pjesmu „Prekini okove“, posebno komponovanu za ovu priliku, pridružiti milijardi žena i muškaraca širom planete, u više od 190 država, koji će dan kasnije, 14. februara 2013, plesati u isto vrijeme u znak podrške ženama koje trpe nasilje", saopšteno je iz Skupštine.

Poslanici i poslanice Evropskog parlamenta već su organizovalli sličnu akciju, koja je planirana i u britanskom parlamentu, a incijativu su podržale mnoge javne ličnosti, među kojima i evropska komesarka Vivijen Reding.

Plesom na podgoričkom Trgu republike u četvrtak u 14 časova Crna Gora pridružiće se globalnoj akciji za borbu protiv nasilja nad ženama. U isto vrijeme će širom svijeta milijarda ljudi pružiti podršku ženama koje trpe nasilje i podršku borbi protiv nasilja nad njima.

Kampanju u Crnoj Gori pomogla je Sigurna ženska kuća, zajedno sa Organizacijom žena civilnog društva, Skupštinskim odborom za ravnopravnost polova i UNDP. Kampanju "Jedna milijarda ustaje" pokrenula je dramatičarka i scenaristkinja Eve Ensler.

Ako želite da plešete, naučite korake:

Galerija

Bonus video: