Đango je prvo došao u Nikšić...

Direktorica Spajić spremna je da lokalnom javnom servisu promijeni ruho i pripremi ga za izlazak na kablovske emitere
208 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2013. 11:39h

Ako se i po čemu Televizija Nikšić u ranijim, kriznim periodima, izdizala iznad prosjeka onda je to bio nesvakidašnji filmski program.

Stalni gledaoci, koliko god da ih je bilo, znali su s oduševljenjem komentarisati kako su na lokalnoj televiziji odgledali mnoga najnovija filmska ostvarenja.

„Ekskluzivno“ pravo da pogledaju filmove Nikšićani su imali često i prije nego što su ti filmovi prešli Atlantik, pa je nedavno odjeknula vijest da je emitovan Tarantinov “Django Unchained” .

Kako je to moguće, te da li ih je neko opominjao zbog toga ili čak sankcionisao, direktorica RTV Nikšić Persa Spajić nije željela da komentariše. Samo je kratko odgovorila da će, kada ih preko kablovskih emitera bude gledala čitava Crna Gora, pokazati šta prikazuju i kakav im je filmski program.

Kada uđete u Televiziju Nikšić na svakom koraku dočekaju vas nasmijana lica, iako tim ljudima baš do smijeha i nije. Rasulo u opštinskom budžetu, baš kao i svi budžestski korisnici osjetli su i zaposleni u lokalnom javnom servisu. Tek nedavno primili su avgustovsku platu iz prošle godine.

Ipak, direktorica Spajić spremna je, kako je kazala, da lokalnom javnom servisu promijeni ruho i pripremi ga za izlazak na kablovske emitere.

„Sa Extra TV- om smo postigli dogovor. Biznis plan je završen i uskoro će moći da nas gleda cijela Crna Gora“, kaže Spajić.

„Sa Extra TV- om smo postigli dogovor. Biznis plan je završen i uskoro će moći da nas gleda cijela Crna Gora“

Televiziju Nikšić građani su rado gledali, iako je posljednjih godina bila očigledna stagnacija na svim nivoma. Tako se, na primjer, informativa velikim dijelom zasnivala na prostom iščitavanju agencijskih vijesti.

„Znate, zvuči apsurdno, ali informative nije bilo za vikend. To smo odmah ispravili. Nezamislivo je da se na jednoj televiziji samo čitaju neke inforamcije pokupljene sa agencija“, objašnjava Spajić.

Bez finansijskog stimulansa, televizija dnevno proizvodi 6 sati sopstvenog programa.

Sa Extra TV-om smo postigli dogovor. Biznis plan je završen i uskoro će moći da nas gleda cijela Crna Gora, kaže Spajić

Bonus video: