MANS: Gvozdenović je slab na žestoke momke

Oni su reagovali na nakon što im je iz resora, kojim rukovodi Branimir Gvozdenović, poručeno da je u tom slučaju sve rađeno po propisima
473 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 08.02.2013. 18:52h

Predstavnici MANS-a saopštili su da je Ministarstvo održivog razvoja potvrdilo njihove sumnje da je proces izdavanja dozvola firmi “MAT Company" sproveden netransparentno.

Oni su reagovali na nakon što im je iz resora, kojim rukovodi Branimir Gvozdenović, poručeno da je u tom slučaju sve rađeno po propisima i da iz MANS-a konstantno plasiraju netačne informacije, jer zbog toga ne odgovaraju.

“Vijesti” prenose izjavu direktor Istraživačkog centra MANS Dejana Milovca: “Da li se, i ko, i u kojoj mjeri okoristio od ovakve procedure, ostavljamo nadležnom državnom tužiocu da utvrdi. Ipak, zbog odgovornog informisanja građana, Gvozdenović bi mogao da odgovori kakva je to procedura i kojim je zakonom definisana da investitor, u ovom slučaju MAT-Company može podnijeti zahtjev za izdavanje upotrebne dozvole, prije i nego što uopšte i započeo gradnju, odnosno rekonstrukciju i dobio građevinsku dozvola. Obrnuti redosljed koraka u ovom slučaju otvara prostor za sumnju da je papirologija odrađena samo formalno kako bi se već završen posao i legalizovao.

Naravno, nije benzinska pumpa Šarića najveći urbanistički problem u Crnoj Gori, ali svakako predstavlja svojevrstan dokaz o tome koliko su državne institucije zarobljene voljom i interesima moćnih pojedinaca. Takođe ukazuje i na činjenicu da su određeni kadrovi, u ovom slučaju Gvozdenović, očito uspostavili šablon ponašanja koji omogućava 'strateškim investitorima' da se ponašaju onako kako oni hoće.

Poznato je da ovo nije prvi put da Gvozenović izlazi u susret 'žestokim momcima' i 'starteškim partnerima' jer tužilaštvo još razmatra dvije krivične prijave koje MANS podnio protiv ministra. Prva se odnosila na legalizaciju hotela sagrađenog na parceli nikšićkog kontraveznog biznismena Brana Mićunovića, dok se u drugoj takođe tereti za zloupotrebu položaja prilikom legalizacije stambene zgrade u Baru koju su zajedno gradili barski gradonačelnik Žarko Pavićević i Miodrag Đurović, rođeni brat Kardinala - osuđenog za ubistvo hrvatskog novinara Iva Pukanića.

Smatramo da ovakva "radna biografija" Gvozdenovića, pored nespornih materijalnih dokaza, svakako zavrijeđuje pažnju crnogorske policije i tužilaštva i da su se odavno stekli uslovi da se i u Crnoj Gori ispitaju veze i odnosi između visokih državnih i političkih funkcionera i pripadnika kriminalnog miljea”, piše u saopštenju Milovca.

Galerija

Bonus video: