U nikšićkom selu Srijede pokradeni bakarni elementi sa transformatora

EPCG poziva građane prijave svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafo-stanicama koju primjete
60 pregleda 2 komentar(a)
trafostanica, Foto: Ilustracija
trafostanica, Foto: Ilustracija
Ažurirano: 08.02.2013. 15:27h

Sa desetokilovatne trafostanice u nikšićkom selu Srijede juče je nepoznati počinioc, ili više njih, ukrao bakarne elemente sa transformatora. Slučaj je prijavljen policiji i podnešena je krivična prijava protiv NN lica.

"Cijena novog transformatora sa ugradnjom iznosi oko četiri hiljade eura, dok je ‘dobit' počinioca ovog krivičnog djela nekoliko desetina eura. Apelujemo na građane, da budu naši saveznici u suzbijanju ovog visokorizičnog oblika krađe čije posledice mogu biti i duže beznaponske pauze“, apelovali su iz EPCG.

Oni su pozvali građane da njima ili najbližoj policijskoj stanici prijave svaku neovlašćenu djelatnost na stubnim mjestima i trafo-stanicama koju primjete.

"Elektroprivreda Crne Gore će i ubuduće nastaviti da sprovodi sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitila svoju imovinu i omogućila potrošačima uredno napajanje električnom energijom“, poručili su iz EPCG.

Podsjetili su da je na isti način proteklog vikenda havarisana i trafo-stanica u Pljevljima zbog čega je bez napajanja duže od 24 sata bilo 50 domaćinstava iz sela Vidre. Policija je počinioce, za koje se sumnja da su izvšili pomenutu krađu u Pljevljima, juče lišila slobode.

Bonus video: