Bijela: Velika bokeška fešta od subote

U okviru bjelske fešte biće organizovan i Sajam maslina i vina na kome je učešće prijavilo šezdesetak proizvođača maslina, vina i suvenira
72 pregleda 0 komentar(a)
Praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Praznik mimoze, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.02.2013. 13:52h

Velika bokeška fešta biće održana 9, 10. i 11. februara u Bijeloj, najavio je na konferenciji za novinare Nikola Svilanović, predsjednik Organizacionog odbora te turističko-propagandne i sajamske manifestacije, koja se održava peti put u sklopu “Praznika mimoze”.

“Fešta ima za cilj obogaćivanje turističke ponude Herceg Novog, Boke i Crne Gore, a u nju su utkane prepoznatljive vrijednosti Bijele, od kojih su neke pomalo zaboravljene. Bijela je poznata po brodovima, znamenitim pomorskim kapetanima i vrhunskim sportistima“, kazao je Svilanović.

U okviru bjelske fešte biće organizovan i Sajam maslina i vina na kome je učešće prijavilo šezdesetak proizvođača maslina, vina i suvenira iz Boke, Crne Gore i Hrvatske.

Vesna Đukić, izvršna direktorica maslinarskog društva “Boka” kome je je povjerena organizacija, ističe da će, u okviru sajma, biti organizovano i predavanje o zaštiti maslina, kao i praktična edukacija o rezidbi masline.

Planirano je da u parku Doma kulture u Bijeloj bude posađeno drvo masline posvećeno Bijeljaninu profesoru Savu Laloviću.

“Planirani koncert Miroslava Ilića, kao poklon mještanima i gostima, za koji je vladalo veliko interesovanje, morao je biti otkazan zbog bolesti pjevača”, kazao je predsjednik Mjesne zajednice Bijela Vojislav Lubarda.

Bonus video: