Gusinjanin demantuje bivšu suprugu: I ja sam tražio zaštitu

„Žaliću se Vrhovnom sudu, pa čak i sudu u Strazburu. Zbog djecesam napravio ustupak i molio je da ne podnosi zahtjev za razvod"
69 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2013. 14:07h

Povodom teksta “Petnaest godina nasilja” koji je objavljen u “Vijestima” reagovao je A.D. iz Gusinja, ističući da stanje nije onakvo kako je to predstavila njegova bivša supruga.

A.D. je kazao da se od žene na njen zahtjev razveo u decembru 2011. godine, te da su se uz pomoć posrednika dogovorili da se pomire, ali da je S.D. nakon mjesec dana zajedničkog života “krenula po starome” i da je kao muškarac više puta tražio zaštitu od policije.

„Nakon razvoda sud je njoj dodijelio djecu. Deset mjeseci je bila kod svojih, a nakon toga su djeca, posrednici i ona nastojali da se mi pomirimo. Obećavala je da će se promijeniti, popraviti i posrednici su na neki način garantovali, da će se ona popraviti. Djeca su za to vrijeme često dolazila kod mene i plačući tražila da ostanu u ovoj kući, ali da ne mogu bez majke. Ja sam popustio i doveo je, ali ona je počela po starom. Postojala je ta netrpeljivost, jer je izuzetno ljuta i agresivna osoba. Nestajala bi po nekoliko sati i nisam znao uopšte gdje je, tako da sam sumnjao u najgore. Zbog toga je dolazilo do svađa.

Veoma često sam ja tražio zaštitu od policije kao muškarac. U četvrtak se desilo isto kao i mnogo puta ranije, da je htjela da ide ne znam ni sam gdje, onda je riječ po riječ došlo do svađe. Svađama je doprinosila i ona, ali i odluka suda da ostaje u kući, iako sam im ponudio da žive u stanu koji bih ja plaćao, dok djeca ne budu punoljetna. I sudija je tokom suđenja ubjeđivala da prihvati smještaj u nekom od ponuđenih stanova, ali ona nije htjela“, kazao je A.D., napominjući da nije tačno da on mora da napusti kuću.

Kako je istakao, preko svog advokata ranije je predao tužbu za iseljenje bivše supruge, s tim da joj nađe smještaj, jer je porodična kuća njegovo nasljedstvo.

„I iz Centra za socijalno su je ubjeđivali da treba da ode u stan, ali nije htjela da ide iz kuće. Ona za sada ostaje u kući sa djecom, a razvedena je i nema pravo na to. To je moja kuća i ona nije stečena tokom braka. Ja sam se žalio na presudu po kojoj ona ostaje u kući i spreman sam da djecu zbrinem i nađem im stan“, kazao je A.D., istakavši da će se dalje žaliti i višim sudskim instancama ako se potvrdi presuda Osnovnog suda, po kojoj njegova bivša žena ostaje u istoj kući.

„Žaliću se Vrhovnom sudu, pa čak i sudu u Strazburu. Zbog njih sam napravio ustupak i molio je da ne podnosi zahtjev za razvod, jer su mi djeca na prvom mjestu“, zaključio je A.D.

S.D. se, nakon što ju je bivši muž fizički napao u četvrtak u kući gdje zajedno žive, obratila javnosti i ukazala na nasilje koje trpi već 15 godina.

Galerija

Bonus video: