Joković novi šef policije

Poznati kandidati za prvog čovjeka policije - vladajuća koalicija najozbiljnije računa na bivšeg direktora tajne službe i aktuelnog rukovodioca Uprave carina
128 pregleda 12 komentar(a)
Vladan Joković, Foto: Savo Prelević
Vladan Joković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.02.2013. 07:44h

Aktuelni direktor Uprave carina Vladan Joković najozbiljniji je kandidat za novog šefa Uprave policije”, saznaju “Vijesti” u vrhu vladajuće koalicije.

Bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost je u izuzetno korektnim i prijateljskim odnosima sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, koji po novom Zakonu o unutrašnjim poslovima, nakon intervjua, Vladi predlaže kandidata za novog direktora UP.

Osim Jokovića, na konkurs su se javili dugogodišnji službenik Uprave policije i donedavni šef kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zoran Ulama i bivši potpredsjednik Opštine Berane i sadašnji zamjenik direktora Poreske uprave Radivoje Merdović.

Joković, Ulama i Merdović, najvjerovatnije, u srijedu ili četvrtak biće pozvani u Upravu za kadrove gdje će istovremeno raditi test i u istom vremenskom intervalu odgovarati na identična pitanja. Nakon toga će direktorica Svetlana Vuković tražiti izvode iz njihovih kaznenih evidencija, a potom i dogovoriti sastanak sa ministrom Konjevićem, kojem će dostaviti rezultate intervjua i dokumentaciju kandidata.

Direktorica Uprave za kadrove potvrdila je “Vijestima” da su stigle koverte sa imenima trojice kandidata, ali je pojasnila da bi danas mogla da se uvaži i prijava, ukoliko je neko poštom i tokom jučerašnjeg dana dostavio kandidaturu.

Procedura oko izbora novog čovjeka direktora UP je naredne sedmice u rukama ministra, koji će, ukoliko sve bude po planu, u četvrtak 14. februara Vladi predati ime odabranog kandidata za novog šefa policije. Nakon toga Vlada će dokumentaciju sa predlogom dostaviti Skupštini Crne Gore, gdje će tamošnji Odbor za bezbjednost i odbranu, donijeti neobavezujuće mišljenje.

U štampanom izdanju čitajte:

  • Kako je pripreman teren za izbor Jokovića
  • Šta kažu Ulama i Merdović
  • Gdje ide Božidar Vuksanović

Bonus video: