Ponosni smo što smo investirali u Vijesti

Formiran Odbor direktora Televizije Vijesti, predstavnik MDLF-a Jaroslav Gora izabran za predsjednika
159 pregleda 2 komentar(a)
TV Vijesti, Foto: TV Vijesti
TV Vijesti, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 05.02.2013. 12:15h

Skupština osnivača Televizije Vijesti formirala je petočlani Odbor direktora koji je juče na prvoj sjednici izabrao za svog predsjednika Jaroslava Goru, predstavnika Media Development Loan Funda (MDLF). Osim njega, američku kompaniju, kao pojedinačno najvećeg investitora, predstavljaće i Elena Popović. Oni su članovi top menadžmenta MDLF-a, koji na ovaj način iskazuje još snažniju podršku TV Vijesti u nastojanjima da održi i unaprijedi lidersku poziciju na crnogorskom televizijskom tržištu.

MDLF je američki investicioni fond koji podržava više od 130 projekata nezavisnih medija širom svijeta. U Crnoj Gori je prisutan od osnivanja dnevnog lista “Vijesti”, kao i od formiranja TV Vijesti u kojoj ima 25 odsto vlasništva.

“Od svih projekata MDLF, Televizija i list “Vijesti” su jedna od najvećih investicija, a u odnosu na veličinu zemlje, svakako najveća. Prihvatili smo ocjene i predloge naših partnera da i u Crnoj Gori ubuduće još snažnije iskoristimo dio naših ukupnih potencijala, iskustva i vještina koje posjeduje čitava mreža MDLF medija i klijenata.

U skladu sa tim, ja i koleginica Elena Popović smo imenovani za članove borda TV Vijesti i od sada ćemo više boraviti u Podgorici. I ne samo mi, nego i mnogi drugi eksperti naše kompanije”, kazao je predsjednik odbora Jaroslav Gora i dodao da je ponosan na kompletnu njihovu investiciju u Crnoj Gori.

MDLF je pokrenut 1995. godine sa misijom da investira i pomaže isključivo nezavisne medije koji njeguju profesionalne standarde i doprinose razvoju otvorenog društva i demokratskih procesa. U više od 30 zemalja do sada je investirano više od 125 miliona dolara.

“Uz podršku i saradnju sa MDLF stekli smo ogromna znanja i vještine koje smo uspješno primjenjivali u tržišnoj utakmici i odoljeli snažnim političkim, ekonomskim i drugim pritiscima. Uz jače prisustvo naših američkih prijatelja, očekujemo da ćemo u budućnosti dodatno unaprijediti kvalitet našeg rada i poslovanja, a i oni će biti u prilici da se neposredno suoče sa svim iskušenjima kojima smo izloženi i danas kao i proteklih godina”, kazao je izvršni direktor TV Vijesti Slavoljub Šćekić.

U odboru direktora TV Vijesti, osim Jaroslava Gore i Elene Popović, u ime domaćih osnivača izabrani su profesor Miodrag Perović, Ljubiša Mitrović i Željko Ivanović.

Bonus video: