Prvi ovogodišnji maskenbal: Pirati i sponzoruše osvojili Igalo

Veliki broj gostiju iz Boke i iz drugih krajeva, uz maštovite i duhovite maske, muziku Egzodusa i Koktel benda, zabavljao se do jutarnjih sati
352 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 04.02.2013. 11:39h

Na prvom ovogo dišnjem maskenbalu Praznika mimoze, koji je održan sinoć u Mediteranskom centru Instituta Igalu, bilo je veselo.

Veliki broj gostiju iz Boke i iz drugih krajeva, uz maštovite i duhovite maske, muziku Egzodusa i Koktel benda, zabavljao se do jutarnjih sati.

Među posjetiocima je bilo mnogo predstavnika diplomatskog kora iz Podgorice. Maskenbal je počeo nastupom mažoretki KSC DiAno u pratnji Mjesne muzike iz Đenovića, a onda se zavrtio koloplet od 150 maskiranih učesnika.

Bilo je likova iz bajki za djecu i odrasle, sponzor uša, likova iz filmova (Pirati sa Kariba), ali su se publici najviše svidjele maske koje su aludirale na aktuelna dešavanja u društvu.

"Plati, pa se klati"

Prvu nagradu publika je dodijelila maski pod nazivom "Ja imam talenat". Autor sugeriše da se može preživjeti i bez glave i da je u nekim situacijama i bolje bez nje. Maska "Plati pa se klati" u kojoj su autori komentarisali isključivanje sa elektromreže pumpnih postrojenja hercegnovskog Vodovoda, zbog čega su dijelovi grada nekoliko dana bili bez vode, a Elektrodistribucija i Vodovod se “prepucavali o krivici” preko leđa građana, dobila je drugu nagradu.

Treća nagrada pripala je maski "Crnogorska svadba u mraku". Specijalnu nagradu dobili su Flamingosi iz Kotora, a nagrađene su i maske Mocart i bombone i Kasica prasica. Među zapaženim bila je i maska Parking turizam – ko - mentar na rušenje Vektra Bokinog hotela Tamaris u Igalu na kome je umjesto obećanog novog hotela “nikao” parking. Maska Kasica prasica nosila je i transparent na kome je pisalo Porez na plate – Radnička klasa, nema joj spasa. Maska Smrt našalila se na račun kandidata za predstojeće predsjedničke izbore u Crnoj Gori.

I narodne nošnje našle mjesto na maskenbalu

Autori nagrađenih maski dobili su novac, vina Plantaža 13. jul, ulaznice za programe Praznika mimoze, vikend na Vučju i druge.

Galerija

Bonus video: